Zakelijk

Schade aan uw auto, dader onbekend

Autoverzekering nieuws

Schade aan uw auto, dader onbekend

2 minuten leestijd

U loopt terug naar de plek waar uw auto geparkeerd staat en plots ziet u ineens dat er een deuk in uw auto zit. U heeft geen idee wie dit veroorzaakt heeft en er is ook geen briefje achtergelaten. Wat nu?

Ruim de helft van de Nederlanders is dit weleens overkomen. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat slechts zeven procent van de schadeveroorzakers maar een briefje achterlaat met contactgegevens. In de volgende alinea’s leggen we u uit wat u kunt doen als de dader van uw schade onbekend is.

Autoverzekering

Doe als eerste altijd gelijk aangifte bij de politie en probeer te achterhalen of de schade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig. Wanneer u de bewijzen heeft dat dit het geval is, kunt u terecht bij Stichting Waarborgfonds. Deze stichting vergoed dan de schade wanneer de dader onbekend is. Hiervoor geldt wel een eigen risico van € 250 en er zijn een aantal voorwaarden voor:

  • Als de schuldige is doorgereden na de aanrijding en u kunt de identiteit van die persoon niet achterhalen.
  • Als u binnen twee weken na het ontstaan van de schade aangifte gedaan heeft bij de politie.
  • Als de schade is ontstaan door een ander motorvoertuig.
  • Er minimaal twee of meer getuigen zijn.
  • De autoverzekeraar van de schuldige onverwachts failliet is gegaan.
Veilig parkeren

Een tip die we u willen meegeven is, parkeer uw auto altijd op een veilige plek, het liefst in een parkeergarage. De kans is hier veel kleiner dat er wat met uw auto gebeurd dan dat u uw auto midden in de stad parkeert. Gebruik ook eventueel een alarmsysteem om uw auto goed te beveiligen.

Autoverzekering afsluiten

U kunt op onze website verzekering.nl heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten die bij u past. Neem dus zeker even een kijkje op onze website.

Kijk hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven