Zakelijk

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten?

Reisverzekering nieuws

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten?

2 minuten leestijd

De afgelopen tijd gaat het weer stroomopwaarts in Nederland. We gaan dan ook gemiddeld twee keer per jaar op vakantie. Slechts een klein percentage Nederlanders blijft liever in Nederland om hun vakantie te vieren. Is het voordeliger om een kort- of een doorlopende reisverzekering af te sluiten? Verzekering.nl heeft het voor u uitgezocht.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering, ook wel tijdelijke reisverzekering genoemd, loopt automatisch tot zijn einde. Als u uw vakantie boekt bij een reisorganisatie kunt u er altijd voor kiezen om bij het afrekenen een reisverzekering af te sluiten. Deze reisverzekering geldt dan enkel voor de reis die u geboekt heeft. De grote voordeel hiervan is dat u eenmalig een bedrag betaalt waar u vervolgens niet meer naar om hoeft te kijken.

Doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering sluit u jaarlijks éénmaal af. Indien u meerdere keren per jaar op vakantie gaat is deze verzekering een stuk voordeliger voor u. Tevens zijn reisjes in het binnenland ook meeverzekerd. De doorlopende reisverzekering kunt u al aanschaffen tegen enkelen euro’s per maand.

Wat is voordeliger?

De premie van een kortlopende reisverzekering wordt bepaald aan de hand van de duur van uw reis. Hiernaast worden de kosten van uw aanvullende verzekeringen een stuk hoger dan bij een doorlopende reisverzekering. Bij een doorlopende reisverzekering betaalt u een bedrag per maand of per jaar. Een doorlopende reisverzekering is voordeliger wanneer u jaarlijks 17 dagen of langer op reis gaat. Hiermee kunt u weekendjes weg enz. meerekenen.

Het is dus voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten indien u 17 dagen of meer per jaar op reis gaat. Tevens is de dekking van een doorlopende reisverzekering breder dan deze van een kortlopende reisverzekering.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw reisverzekering. Wist u dat u tot wel tientallen euro’s per jaar kunt besparen?

Klik hier voor het vergelijken van uw reisverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven