Zakelijk

Zwanger, wat krijg ik vergoed?

Zorgverzekering nieuws

Zwanger, wat krijg ik vergoed?

2 minuten leestijd

Wanneer u erachter komt dat u zwanger bent, is dit natuurlijk onwijs leuk nieuws. Maar het is erg verstandig om op dat moment goed te kijken naar uw zorgverzekering. U maakt namelijk tijdens uw zwangerschapsperiode extra kosten. Maar wat krijgt u precies vergoed van de verzekering?

De kosten voor de bevalling worden geheel vergoed. Ook als u onverwachts naar het ziekenhuis moet voor uw bevalling. Wilt u in het ziekenhuis bevallen maar is hier geen medische noodzaak bij? Dan geldt hiervoor een bijdrage van ongeveer € 300. Wel is het mogelijk om deze eigen bijdrage deels aanvullend te verzekeren.

Echo’s

Tijdens een zwangerschap heeft u verschillende echo’s verdeeld over de gehele zwangerschapsperiode. Alleen de standaard 20-weken echo, die u krijgt voorgeschreven door uw verloskundige, gynaecoloog of huisarts, wordt gedekt door de basisverzekering. In bepaalde gevallen wordt ook de echo van de 8 en 12-weken gedekt. Dit is bijvoorbeeld als u ouder dan 36 jaar bent of als er hiervoor een medische reden is. Bij een medische indicatie wordt ook de combinatietest vergoed vanuit de basisverzekering.

Kraamzorg

Kraamzorg is tijdens uw bevalling heel erg belangrijk. Een kraamverzorgster komt voor een korte periode dagelijks bij u thuis om te assisteren bij de bevalling, het verzorgen van de baby maar ook om huishoudelijke taken uit te voeren.

De kraamzorg waar u recht op heeft wordt gedekt door de basisverzekering voor minimaal 24 uur en maximaal 80 uur. Er geldt geen eigen risico voor kraamzorg, maar voor elk uur kraamzorg geldt wel een eigen extra bijdrage.

Aanvullende verzekering

U kunt bovenop een basisverzekering een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Dit kunt u op onze website verzekering.nl heel snel en gemakkelijk doen. Dit kan handig zijn als u hoge ziektekosten heeft of verwacht.

Kijk hier in onze vergelijker voor een zorgverzekering die bij u past.

 

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven