Zakelijk

Wordt de spoedeisende hulp vergoed?

Zorgverzekering nieuws

Wordt de spoedeisende hulp vergoed?

2 minuten leestijd

Wanneer u bijvoorbeeld uw hand of uw teen breekt, moet u daarvoor naar de spoedeisende hulp. U heeft een zorgverzekering, maar wordt de spoedeisende hulp eigenlijk vergoed door uw zorgverzekeraar?

De spoedeisende hulp wordt altijd vergoed door de basisverzekering. Hier vallen zowel de spoedeisende hulp bij het ziekenhuis als een bezoek aan de huisarts en de huisartsenpost onder. U moet alleen wel een eigen risico betalen.

Eigen risico

Iedereen heeft een eigen risico van € 385. Dit houdt in dat u de eerste € 385 die u aan zorgkosten maakt, zelf moet betalen.

Bij bezoek aan de huisarts of huisartsenpost geldt geen eigen risico. U krijgt dit dus geheel vergoed door de verzekering. Maar bij een bezoek aan de spoedeisende hulp van het ziekenhuis, geldt wel een eigen risico.

Kinderen

Voor kinderen onder de 18 jaar hoeft u nooit een eigen risico te betalen. Uw kind krijgt dus ook de spoedeisende hulp vergoed bij de huisarts, de huisartsenpost en in het ziekenhuis. Vanaf hun 18e moeten ze zelf een zorgverzekering afsluiten. Ze moeten dit doen per de eerste dag van de maand nadat ze 18 jaar oud zijn geworden.

Spoedeisende hulp in het buitenland

Als u op vakantie bent en u breekt uw arm of uw been, moet u daar naar de spoedeisende hulp. Het makkelijkste is om als eerste uw zorg- of reisverzekering te bellen vanuit het buitenland. Die geven u ook tips naar welke spoedeisende hulp of huisarts u het beste kunt gaan.

De basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp in het buitenland tot maximaal het in Nederland geldende tarief. Maar als u op vakantie gaat naar een land met dure gezondheidszorg, kunt u het beste een aanvullende zorgverzekering een reisverzekering afsluiten. Via onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorg- en reisverzekering vinden die bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een zorgverzekering die bij u past.

 

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven