Welke betaal methode is het voordeligst voor mijn autoverzekering?

Autoverzekering nieuws

Welke betaal methode is het voordeligst voor mijn autoverzekering?

2 minuten leestijd

Bij het afsluiten van uw autoverzekering op Verzekering.nl heeft u de keuze uit twee betaalmogelijkheden. Zo kunt u er voor kiezen om het bedrag éénmalig over te maken of zoals gebruikelijk per maand. Maar wat is nou eigenlijk het voordeligst? De redactie van Verzekering.nl heeft het voor u uitgezocht.

  • Maandelijks betalen

Als u uw premie maandelijks wilt betalen betaalt u meer dan dat u er voor kiest éénmalig per jaar het bedrag over te maken. Verzekeraars ontvangen net als bedrijven liever in één keer een heleboel geld in plaats van twaalf keer een klein beetje.

  • Jaarlijks betalen

Zoals gezegd bent u voordeliger uit als u er voor kiest om jaarlijks éénmalig uw gehele premie over te maken. Om een duidelijk beeld te geven over wat u kunt besparen brengen wij voor u het kostenplaatje van een Volkswagen Polo (zie afbeelding) in kaart.

Wij kiezen er in dit geval voor om de Volkswagen te verzekeren tegen de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid. In de vergelijker van Verzekering.nl selecteren we eerst om de verzekering maandelijks te betalen. In dit geval zouden wij, als voorbeeld, bij SAA € 61,90 betalen. Jaarlijks zouden we dan uitkomen op een bedrag van € 742,80.

We draaien het nu om en kiezen er voor om het bedrag een maal per jaar te betalen. Uit de vergelijker van Verzekering.nl blijkt dat we dan uitkomen op een bedrag van € 726,24. Dit scheelt al bijna € 20 per maand. Het bedrag is aan de hoge kant als u dit direct zou aflossen, maar dan houdt u in de andere maanden wel meer geld over.

Het is dus goedkoper om eenmalig per jaar uw premie over te maken aan de verzekeraar. Dit kunt u toch al gauw € 20 per jaar opleveren.

Benieuwd wat u jaarlijks kunt besparen?

Klik dan hier om kijken welke autoverzekering het voordeligst voor u is.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven