Zakelijk

Ben ik verzekerd tegen een negatief reisadvies?

Reisverzekering nieuws

Ben ik verzekerd tegen een negatief reisadvies?

2 minuten leestijd

Stelt u zich eens voor: u gaat morgen op vakantie naar een tropisch eiland maar door de slechte weersomstandigheden geeft uw reisbureau een negatief reisadvies. Kunt u dit verhalen op uw annuleringsverzekering?

Wie brengt dit reisadvies naar buiten?

Het reisadvies wordt opgesteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij houden ongeveer honderd landen in de gaten en stellen hiervan voor u een reisadvies op. Een negatief reisadvies wordt beïnvloed door een aantal factoren, namelijk:

  • Uw veiligheid in verband met oorlogen of rellen
  • Uw veiligheid op gebied van natuurrampen
  • Uw veiligheid in verband met zware criminaliteit

Het advies wordt dus uit naam van de overheid gegeven. Mocht er een negatief reisadvies worden gegeven, dan zijn reisorganisaties verplicht dit te vermelden.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is een aanvullende verzekering die u naast uw reisverzekering kunt aanschaffen. Een annuleringsverzekering dekt enkel geannuleerde reizen door overleiden, ernstige ziektes of ernstig ongevallenletsel. De verzekeraars keren dit enkel uit als dit voorkomt bij uzelf of bij eerste- tweedegraads familieleden. Dit betekent dus dat er geen dekking is voor een negatief reisadvies.

Het advies van Verzekering.nl

Bij een negatief reisadvies kunt u het beste contact opnemen met uw reisorganisatie. De reisorganisatie zal u verder helpen met uw vragen. Deze organisaties kunnen u het beste advies geven over het land van bestemming. Zij worden geïnformeerd door de overheid en zullen u als klant gerust proberen te stellen. Zij hebben altijd alternatieven achter de hand als u twijfels heeft bij de vakantie.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw reisverzekering. In de vergelijker kunt u zelf selecteren wat u naast de basisdekking mee wilt laten verzekeren. Deze aanvullende verzekeringen worden door de verzekeraars aangeboden tegen een kleine meer premie. Benieuwd naar wat u kunt besparen op uw reisverzekering? Klik dan op de onderstaande link:

Klik hier voor het vergelijken van uw reisverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven