Zakelijk

Aansprakelijkheidsverzekering, hoe werkt het?

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Aansprakelijkheidsverzekering, hoe werkt het?

2 minuten leestijd

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Heeft u bijvoorbeeld kinderen die met lekker weer buiten aan het voetballen zijn? Stel je voor dat ze tijdens het voetballen de voetbal dwars door de ruit van de buren heen schieten. Het is erg makkelijk als u in dit soort gevallen een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Maar hoe werkt een aansprakelijkheidsverzekering precies?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid. U kunt een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor uzelf maar ook in een keer voor uw hele gezin.

Voor welke schade bent u verzekerd?
  • Bij schade aan personen, zoals letsel en aantasting.
  • Schade aan zaken, zoals beschadiging, vernietiging of vermissing.
  • Eventuele vervolgschade.
Voor welke schade bent u niet verzekerd?
  • Schades die veroorzaakt zijn met een motorvoertuig. Hiervoor moet u een aparte WA-verzekering afsluiten.
  • Als u spullen gehuurd heeft is ook dit niet verzekerd.
Jongeren

Zolang je student bent is er niks aan de hand. Jouw ouders hebben dan voor jou al een aansprakelijkheidsverzekering. Maar ben je uitwonend of ga je binnenkort op jezelf wonen en werken? Dan ben je geen student meer en moet je voor jezelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Jongeren hebben natuurlijk ook kans op verschillende ongelukjes. Denk aan als je veel onderweg bent of een fles wijn die je per ongeluk omstoot bij een vriend thuis. Het is in deze gevallen erg handig als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Wilt u een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Zo komt u alles te weten over de mogelijkheden van aansprakelijkheidsverzekeringen.

Kosten aansprakelijkheidsverzekering

U kunt op onze website ook precies uitrekenen wat u betaalt voor een aansprakelijkheidsverzekering. Dit wordt berekend d.m.v. uw gezinssamenstelling, uw leeftijd en uw woonplaats. Er zijn vaak meer mogelijkheden dan dat u denkt, dus neem zeker even een kijkje op onze website.

Kijk hier in onze vergelijker voor een aansprakelijkheidsverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven