Worden de kosten van een beugel gedekt?

Zorgverzekering nieuws

Worden de kosten van een beugel gedekt?

2 minuten leestijd

De kosten een beugel worden niet door elke zorgverzekeraar vergoed. Dit ligt eraan of uw kind geboren is met een lichamelijke afwijking, alleen dan is de vergoeding voor de kosten van een beugel in het basispakket meeverzekerd. In ieder ander geval dient u een aanvullende tandartsverzekering te nemen. Deze is bij iedere verzekeraar anders, let goed op de voorwaarden van uw verzekering.

Wanneer wordt een beugel vergoed?

Aanvullende- en tandartsverzekering

Zoals in de introductie aangegeven wordt orthodontie enkel vergoed in speciale gevallen. Mocht uw kind geen beperking hebben of aangeboren zijn met een afwijking, adviseren wij u om naast de basisverzekering de aanvullende tandartsverzekering aan te schaffen.

Deze aanvullende verzekeringen dekken (gedeeltelijk) de kosten van orthodontie voor u of uw kind. Sommige verzekeraars betalen zelfs het gehele bedrag.

Verzekeraars onderscheiden twee soorten vergoedingen voor orthodontie:

  • Orthodontie voor kinderen
  • Orthodontie voor volwassenen

De kosten voor orthodontie voor kinderen liggen doorgaans hoger dan die voor volwassenen. De reden hierachter spreekt voor zich, kinderen hebben vaker een beugel nodig dan volwassenen.

Kan ik afgewezen worden voor een aanvullende verzekering?

De kans is zeker aanwezig dat een verzekeringsmaatschappij uw verzoek voor een aanvullende verzekering niet accepteert. De reden hierachter zou naast uw financiële situatie of uw medisch dossier kunnen zijn. Als u bijvoorbeeld eerder een beugel heeft gehad en het laatste jaar meerdere malen terug bent geweest, kunnen verzekeringsmaatschappijen uw verzoek afwijzen.

  • De zorgverzekeraars op Verzekering.nl

Op Verzekering.nl kunt u tijdens het vergelijken van de zorgverzekeraars zelf kiezen wat u wilt meeverzekeren. Om de kosten van een beugel minimaal te houden adviseren wij u de aanvullende tandartsverzekering aan te schaffen. Iedere verzekeraar heeft een andere dekking, Verzekering.nl heeft alle deze dekkingen voor u op een rijtje gezet:

Bedrag Dekking
€ 250,- 75%
€ 500,- 75%
€ 750,- 75%
€ 1.000,- 75%
€ 250,- 100%
€ 500,- 100%
€ 750,- 100%
€ 1.000,- 100%
€ 1.250,- 100%
€ 1.500 100%

Klik hier om uw zorgverzekering te vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven