Ik ga backpacken… Hoe moet ik me verzekeren?

Reisverzekering nieuws

Ik ga backpacken… Hoe moet ik me verzekeren?

2 minuten leestijd

Backpacken is meestal een langdurige vakantie van hot naar her. Er worden bij deze vakantie eigenlijk nooit concrete plannen gemaakt. Het idee is om een rugzak te vullen met alles wat nodig is en gewoon te vertrekken. Sommige mensen gaan liften en andere stappen op een willekeurig vliegtuig. Het idee van backpacken is het rondtrekken met een rugzak door een bepaalde omgeving. Of dit nou Australië is of de hele wereld, maakt niet uit. Wat kunt u eigenlijk allemaal verzekeren voor uw trip?

Backpacken is eigenlijk op reis gaan zonder eindbestemming. U kunt het een maand doen, maar u kunt ook jaren wegblijven. De meeste mensen gaan backpacken om meer van de cultuur te kunnen zien van verschillende landen. Doordat ze het hele land doorreizen zien ze veel meer dan alleen de veel bezochte plekken.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is fijn om nog voor de vakantie alles op orde te hebben. Hieronder hebben we nog wat uitgebreide informatie over de reis- en annuleringsverzekering neergezet i.v.m. backpacken.

Reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering bent u tot maximaal 365 dagen verzekerd. U kunt de verzekering aanvullen met de extra dekkingen, zoals medische kosten, langere verzekeringsperiode of een annuleringsverzekering. De doorlopende reisverzekering kunt u helemaal invullen zoals u dat wilt. Dit zorgt voor een perfecte verzekering voor u op maat.

Annuleringsverzekering

Met een annuleringsverzekering bent u verzekerd als er iets heftigs gebeurd op het thuisfront. De verzekering dekt de kosten van de geboekte reis bij bijvoorbeeld: overlijden, ziekte, echtscheiding of een ernstig ongeval binnen de familie. Zo bent u altijd verzekerd van een geld terug garantie bij een goed reden.

 Kijk nu bij ons in de vergelijker welke reisverzekering het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven