Autodiefstal verzekerd of niet?

Autoverzekering nieuws

Autodiefstal verzekerd of niet?

2 minuten leestijd

Als uw auto gestolen is, wilt u natuurlijk snel aan de slag om erachter te komen of dit verzekerd is. Gelukkig heeft u een autoverzekering, hiermee komt u al heel ver. Toch zijn er wel een aantal acties die uzelf moet ondernemen.

Uit de jaarcijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit blijkt dat het aantal autodiefstallen in het afgelopen jaar flink gedaald is.  Maar nog steeds komt autodiefstal vaak voor, vooral in grote steden. Vorig jaar zijn er ruim 11.000 auto’s gestolen, waarvan 40% in de regio Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Aangifte

Als u erachter komt dat uw auto gestolen is, doe dan direct aangifte bij de politie. Zorg ervoor dat u uw kentekenbewijs bij de hand heeft, dit maakt het een stuk makkelijker. De politie vraagt tijdens de aangifte o.a. naar:

  • Het merk, type en kenteken van uw auto.
  • De kilometerstand.
  • De plek waar de auto is gestolen.
  • Of u de dader gezien heeft.
  • Bijzonderheden van de auto.

Autoverzekering

Als u uw auto wilt verzekeren tegen diefstal, dan kiest u voor een WA met beperkt of volledig Cascoverzekering, of een All-risk verzekering. Bij beide wordt de schade door diefstal gedekt. Via onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. Ook kunt u op onze website precies zien welke autoverzekering het beste en het goedkoopste is.

Wat krijgt u vergoed?

Als uw auto gestolen wordt en u heeft hem verzekerd tegen diefstal, dan krijgt u te maken met de nieuwwaarderegeling, de afschrijvingsregeling of de dagwaarderegeling. Deze verschillende regelingen bepalen hoeveel geld u uiteindelijk vergoed krijgt. Het hangt dus af van de regeling die uw autoverzekering heeft.

Om te bepalen waar u precies recht op heeft in geval van diefstal, kunt u het beste de polisvoorwaarden van uw autoverzekering bekijken.

Kijk nu bij ons in de vergelijker welke autoverzekering het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven