Alles over het rijden in een hybride auto

Autoverzekering nieuws

Alles over het rijden in een hybride auto

2 minuten leestijd

Elektrisch rijden is de nieuwe toekomst. Aangezien we veel met het milieu bezig zijn en we al zo schoon mogelijk proberen te rijden is dit de perfecte uitkomst. De hybride auto kan zowel elektrisch als op brandstof rijden. Dit zorgt voor een vermindering van vervuiling en een schonere lucht. Verzekering.nl geeft u in dit artikel meer informatie over de auto’s van de toekomst.

Iedereen heeft het wel gehoord dat het er niet goed aan toe gaat met de wereld. De ijskappen zijn aan het smelten en er zit een gat in de ozonlaag½, maar dit betekent niet dat wij stil blijven staan. We zijn innovatief en kijken goed naar hoe we een betere toekomst kunnen creëren. Hieruit is de hybride auto geboren.  Een wagen die zowel elektrisch als gewoon op benzine kan rijden.

Het elektrische deel van de auto is stiller, stoot geen CO2 uit en is per kilometer goedkoper. De hybride auto bestaat uit een elektromotor met een benzinemotor als ondersteuning. Per acculading kan er tussen de 100 en 200 kilometer gereden worden. De auto wordt opgeladen via een kabel aan een oplaadpunt. In de stad zijn er aardig wat oplaadpunten te vinden, maar doordat de hybride auto nog vrij nieuw op de markt is, kunt u hem nog niet overal aansluiten. Bij de auto worden een oplaadsnoer en een begrenzer geleverd. De begrenzer zorgt ervoor dat de auto niet meer dan 10 ampère stroom gebruikt. De auto kan hierdoor gewoon in de garage aan het stopcontact. Controleer wel de staat van het stopcontact dat u gaat gebruiken. Een tip om volledig groen te rijden is om zonnepanelen aan te schaffen. Hierdoor wekt u uw eigen stroom op voor uw auto. Dat is vele malen zuiniger dan de stroom die van kolencentrales af komt.

Een hybride auto verzekeren

Bij bijna alle verzekeraars kunt u een hybride auto verzekeren. U betaalt alleen meer voor een hybride auto en daardoor moet u ook meer premie betalen. Doordat de elektrische auto nog in opkomst is, zijn de reparatiekosten als er wat gebeurd heel hoog. Neem daardoor geen risico met het verzekeren van uw auto en sluit een volledig casco verzekering af. Hierdoor bent u volledig ingedekt voor onvoorziene kosten.

Voordelen                                                     
  • Minder brandstof(kosten)
  • Minder onderhoud(kosten)
  • Schoon
  • Stil
 Nadelen
  • Door opkomst weinig oplaadpunten door heel Nederland
  • Langer opladen

Kijk nu bij ons in de vergelijker welke autoverzekering het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven