Wat moet ik doen met stormschade?

Opstalverzekering nieuws

Wat moet ik doen met stormschade?

2 minuten leestijd

In ons kikkerlandje kan het flink stormen. Hierdoor moeten we goed voorbereid zijn op wat er kan komen. Storm komt namelijk regelmatig voor en het zal maar net gebeuren dat er bij u een tak op uw auto terecht komt. Verzekering.nl heeft het voor u onderzocht.

Een storm ontstaat door warme lucht die naar boven stijgt door opwarming. Warme lucht is lichter dan koude lucht en als er genoeg verplaatsing is voelen we dat. In de winter zijn de warmte verschillen groter dan in de zomer en daarom noemen we de periode van oktober tot en met maart het stormseizoen.

Het is natuurlijk heel vervelend als u door deze stormen schade krijgt aan uw huis of auto. Hieronder hebben wij allebei de schades verder voor u toegelicht:

Huis

Stormschade aan uw huis is heel vervelend. Hiervoor kunt u terecht bij uw opstal- en woonverzekering. De verzekering gaat dan kijken of het wel echt om een storm gaat. Het KNMI houdt het weer in de gaten en kan precies vertellen wanneer het stormt of niet. Volgens het KNMI stormt het pas vanaf windkracht 9 op de schaal van Beaufort. Veel verzekeraars vinden echter dat het al bij windkracht 7 stormt, omdat die wind al hard genoeg is voor schade aan uw huis.

Auto

Ook bij stormschade aan een auto gaat de verzekering kijken of het wel gestormd heeft. U kunt de schade namelijk niet claimen als het niet gestormd heeft. Stormschade aan een auto wordt niet altijd gedekt. Dit ligt aan de verzekering die u heeft afgesloten. Een WA-verzekering dekt namelijk alleen de schade die u aan anderen toebrengt. Met een beperkt of volledig casco krijgt u wel alle stormschade vergoed. Als uw auto Total Loss is verklaard heeft elke verzekering wel een andere regeling als het om de dekking gaat. Hier moet u goed naar kijken. De meeste verzekeraars doen aan aankoopwaarde garantie. Hierbij kunt u onder bepaalde voorwaarden het bedrag waar u die auto voor gekocht heeft terugkrijgen.

Laat in allebei de gevallen alles liggen en neem zo snel mogelijk contact op met uw verzekeraar. De verzekeraar stuurt iemand langs die de schade op komt nemen en die u gaat helpen met de noodvoorzieningen.

Kijk in onze vergelijker voor een opstal– of autoverzekering op maat.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven