Wordt zittend ziekenvervoer altijd gedekt in de basisverzekering?

Zorgverzekering nieuws

Wordt zittend ziekenvervoer altijd gedekt in de basisverzekering?

2 minuten leestijd

Het is niet fijn, ziek zijn. Zeker niet als het voor een langdurige periode is, maar gelukkig zit er bijna in alle basisverzekeringen de vergoeding voor zittend ziekenvervoer. Helaas heeft niet iedereen er recht op, maar we hebben voor u alles op een rijtje gezet.

Als u langdurig of zwaar ziek bent is het moeilijk om elke dag of meerdere dagen in de week naar uw zorginstelling te gaan en u wilt niet dagelijks mensen voor uw karretje spannen. Het vervelende van ziek zijn is dat u een klein stukje zelfstandigheid kwijt bent. Hier hebben de meeste zorgverzekeraars gelukkig rekening mee gehouden. Elke zorginstelling heeft zijn eigen gecontracteerde taxibedrijven. Deze taxibedrijven brengen de patiënten naar de instelling en na de behandeling weer terug naar huis. Helaas komt niet iedereen voor een vergoeding in aanmerking. Iemand heeft alleen bij bepaalde ziekten, behandelingen of beperkingen recht op zittend reisvergoeding. Hieronder staan de behandelingen die recht hebben op een vergoeding voor u genoteerd:

Recht op zittend reisvergoeding

– Een nierdialysebehandeling

– Radio- of chemotherapie

– Rolstoel

– Visuele beperking

– Intensieve kindzorg

– Langdurige ziekte

Als u nu in aanmerking komt voor de vergoeding, is het fijn om te weten waar hij nou eigenlijk uit bestaat. Hieronder staat het gemiddelde voor u op een rijtje:

Gemiddeld zittend reisvergoeding in het basispakket

– € 0,28 vergoeding per km volgens de kortste route

– 100% vergoeding openbaar vervoer

– Max. 200 km per reis met een gecontracteerde vervoerder

Kijk hier voor onze vergelijker, zodat u de beste zorgverzekering op maat vindt.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven