Wat vergoedt een rechtsbijstandverzekering bij scheiding?

Rechtsbijstandverzekering nieuws

Wat vergoedt een rechtsbijstandverzekering bij scheiding?

2 minuten leestijd

Scheiden is een vervelende gebeurtenis. Daar bovenop komen nog allerlei andere zaken, zoals: verdelen van bezittingen, alimentatie en pensioen. De beste optie is om zoveel mogelijk samen te regelen. Dit scheelt weer geld en zo houdt u een goede band over met uw partner. Soms kan het gebeuren dat een scheiding er niet zo makkelijk aan toe gaat, dan moeten er advocaten worden ingeschakeld. De rechtsbijstandverzekering kan u helpen bij een scheiding.

Soms is het maar beter als een onafhankelijke partij helpt bij de scheiding. Het is een moeilijke en stressvolle situatie waarbij alle emoties bloot liggen. De mensen die hierbij helpen zijn bemiddelaars. Zij zorgen dat het hele proces rustig en goed verloopt. Ze geven tips, denken aan de gevolgen en geven advies. Daarnaast wordt er meestal ook een advocaat in de arm genomen, om alles eerlijk te verdelen.

Met de rechtsbijstand verzekering zit een bemiddelaar meestal inbegrepen in de dekking, maar toch wordt niet alles helemaal gedekt. De rechtsbijstand geeft deskundige hulp bij een juridisch conflict. Hieronder staat een rijtje met de meest voorkomende dekkingen bij een rechtsbijstandverzekering:

  • Deskundige hulp
  • Een gelimiteerd aantal bemiddelingssessies
  • Een max. bedrag voor de bemiddelaar
  • Telefonisch advies
Welke kosten kan ik verwachten?

Ieder een eigen advocaat

Hieronder kunt u een vechtscheiding sorteren. Dit is als elk mogelijk overleg met elkaar wordt uitgesloten. Hiervoor is een advocaat nodig. De advocaat is altijd partijdig.

Kosten: v.a. € 3000,-

Scheiden in overleg

Samen met een onafhankelijke coach wordt er overlegt en ieder heeft zijn eigen advocaat.

Kosten: v.a. € 2500,-

Samen met een bemiddelaar

Als je beiden bereid bent onder begeleiding van een derde aan de tafel te gaan zitten. Je staat niet tegenover elkaar, maar gaat het gesprek met elkaar aan.

Kosten: v.a. € 2000,-

Digitaal scheiden (zelf zonder hulp)

Via de site van DigiD en een online stappenplan.

Kosten: v.a. € 390,-

Kijk nu bij ons in de vergelijker welke rechtsbijstandverzekering het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven