Is de Chipin de toekomst van autoverzekeringen?

Autoverzekering nieuws

Is de Chipin de toekomst van autoverzekeringen?

2 minuten leestijd

Alles om ons heen verandert. Er worden nieuwe technologieën toegepast op alles. De wereld vernieuwt snel en alles moet moderner, sneller en zuiniger. Dit geldt ook voor auto’s. De Chipin stekker is onderdeel van een nieuwe technologie dat veilig rijgedrag zal gaan belonen.  

De Chipin is een stekker die u in uw auto stopt. De stekker stuurt alle gegevens naar de verzekeraar en die linkt ze aan uw eigen account. Zo kun u ook via een app uw eigen rijgedrag in de gaten houden. De Chipin houdt niet alleen uw snelheid in de gaten, maar ook hoe hard u remt, gas geeft en waar u dat doet. Deze informatie wordt allemaal verzameld en aan het eind van de maand krijgt u uw rijscore te zien met bijbehorend percentage.

Scores
 • Groen (35%)

Deze score betekent dat u een hele veilige rijder bent en niet alleen de regels, maar ook de mensen om u heen respecteert. Dit betekend niet gelijk dat u niet een keer per ongeluk te hard mag rijden of remmen.

 • Oranje (10%)

Deze score betekent dat een goede rijder bent, maar dat u uw rijgedrag nog wel wat kunt verbeteren. Dit betekent dat u zeker op de goede weg zit. Door een paar kleine aanpassingen in het rijgedrag kunt u de volgende maand misschien wel een groene score behalen.

 • Rood (0%)

Deze score betekent dat u een onveilige rijder bent. U rijdt veel te hard, remt te hard en komt veel in gevaarlijke situaties terecht. Hierdoor houdt u ook weinig rekening met andere mensen en zoekt u vaak de grenzen op. Hier moet iets aan veranderen.

In uw eigen dashboard kunt u zien hoe veilig u de afgelopen maand gereden heeft. Alleen u kunt bij uw eigen gegevens met speciale inlogcodes. Dit is te zien in uw dashboard:

Dashboard
 • Persoonlijke rijscore
 • Locatie van de auto
 • Gereden ritten en aantal kilometers
 • Snelheidsovertredingen
 • Hoeveel u kunt bezuinigen
 • Aanbiedingen

 Er zijn op dit moment maar twee verzekeringen die gebruik maken van de Chipin stekker. Fairzekering geeft maandelijks cashback en VOOROP bepaalt na een jaar of u door uw rijgedrag korting of toeslag krijgt. Hieronder staat een stappenplan met de stappen voor een Chipin:

Stappenplan
 • Sluit een autoverzekering af bij een van de verzekeraars met een Chipin
 • Na de eerste premiebetaling krijgt u een stekker toegestuurd
 • Installeren van de Chipin in uw auto met handleiding
 • Connect de Chipin met het systeem
 • Installeer de app
 • Korting op de premie 10 dagen na betaling v/d maandpremie terug

 

Kijk nu bij ons in de vergelijker welke autoverzekering het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven