Wat te doen bij ruitschade?

Autoverzekering nieuws

Wat te doen bij ruitschade?

2 minuten leestijd

Van een sterretje tot een ingeslagen ruit. Het is en blijft een vervelende gebeurtenis, maar gelukkig vergoeden vrijwel alle autoverzekeringen uw ruitschade. Het is niet verstandig om met schade te blijven rondrijden aangezien uw ruit ook bescherming biedt. Een sterretje kan doorschieten naar een barst en zo bent u niet verzekerd van een goede bescherming op de weg. 

 Dekking

Vrijwel bij alle autoverzekeringen bent u met een WA + Beperkt Casco of een WA + Volledig Casco verzekering goed verzekerd tegen ruitschade. Controleer dit wel goed in uw pakket. Met de WA verzekering bent u alleen gedekt voor schade die u anderen toebrengt.

Aangesloten herstelbedrijven

Kijk altijd naar de aangesloten herstelbedrijven bij uw verzekeraar. Als u uw ruit repareert bij een niet aangesloten bedrijf kan uw verzekeraar de vergoeding deels of geheel laten vallen. Ook moet u bij sommige autoverzekeraars een eigen risico betalen. Dit verschilt weer per verzekeraar, dus controleer uw verzekering goed. Zo bent u goed voorbereid als er iets gebeurd.

Niet verzekerd

Als u niet bent verzekerd tegen ruitschade is het goed om na te denken over de kans dat het kan gebeuren en misschien toch uw autoverzekering uit te breiden. Anders is het handig om een spaarpotje aan te maken voor de risico’s die u niet kunt zien aankomen. Zo kunt u zichzelf al tegen de kleinste dingen indekken.

 Tips
  1.  Kijk naar uw verzekering
  2. Controleer de dekking
  3. Lees de voorwaarden
  4. Kijk naar de aangesloten herstelbedrijven
  5. Overleg met uw verzekeraar
  6. Maak een afspraak om de ruit te repareren of vervangen

Kijk voor meer informatie over de autoverzekeringen hier bij ons op de site of vergelijk ze in onze vergelijker.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven