Mijn eerste auto kopen. Waar moet ik op letten?

Autoverzekering nieuws

Mijn eerste auto kopen. Waar moet ik op letten?

2 minuten leestijd

Eindelijk! Het is zover. Uw aller eerste auto. Er zijn natuurlijk heel veel vragen die in uw hoofd rondspoken. Wat moet ik allemaal regelen? Wat past er het beste bij mij? Wat gaat dit mij allemaal kosten? Met een stappenplan helpen wij u op weg.

 Oriënteren

Eerst laat u alles los en neemt u rustig de tijd om u te oriënteren. Dit is belangrijk, want een auto kopen is een serieuze zaak. U kunt kiezen voor een nieuwe of 2e hands auto, welke motor u wilt, wat voor accessoires erop moeten zitten en u moet kijken naar de leeftijd van de auto. Schrijf voor uzelf dingen op die u in een auto verwerkt wilt hebben. Zo is het makkelijker om te vergelijken.

 Kosten

Hoe meer accessoires en specificaties, hoe duurder de auto. Maak het voor uzelf niet te moeilijk. Met een 2e hands auto kunt u niet te streng zijn. Maak voor uzelf een lijst met de kosten die u kunt gaan verwachten, zoals: verzekering, belasting, APK en onderhoud. Zo bent u goed voorbereid. Het is ook altijd handig om een klein spaarpotje te maken voor onvoorziene kosten.

 Controleren

Controleer altijd de identiteit van de eigenaar. Kijk bij een bedrijf naar de recensies en check de website. Probeer uw auto met een fijn en vertrouwd gevoel te kopen. Als u een bedrijf of iemand niet vertrouwd is het meestal handig om het niet te doen.

 Proefrit

Neem altijd iemand mee naar een proefrit. Het is fijn om een 2e mening te hebben. Ook is het handig als diegene veel van auto’s af weet en zo de minpunten aan kan wijzen. Maak een lijstje met pros en cons en doe dat bij een aantal auto’s. Zo kunt u uiteindelijk een top 3 maken en de beste auto’s uitkiezen.

 Kopen

Spaar niet alleen het bedrag voor de auto, maar ook een beetje meer. Zo kunt u tegen onvoorziene kosten op, zoals: reparaties, bekeuringen of heeft u gewoon een beetje extra geld om te tanken. Kijk uit dat u de auto niet voor te veel geld koopt en controleer het altijd bij een bekende die goed is met auto’s of een professional.

 Verzekeren

Bij het kopen van een auto moet u altijd een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering afsluiten. Dit is een verzekering die de schade die u aan andere toebrengt verzekerd. Deze verzekering kunt u bij elke verzekeraar aanvullen naar WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (Allrisk). Dit zijn een aantal basisdekkingen die u ook weer kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen. Op onze site kunt u de autoverzekeringen bij verschillende verzekeraars vergelijken. Hierdoor kunt u uiteindelijk een verzekering op maat aanvragen.

Kijk nu bij ons in de vergelijker welke autoverzekering het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven