Zakelijk

Is mijn hoverboard verzekerd?

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Is mijn hoverboard verzekerd?

2 minuten leestijd

Het is een nieuwe trend: de hoverboard. De gemotoriseerde skateboards zijn op dit moment een echte rage. Deze skateboards bestaan uit een board en twee wielen. Het grote verschil is dat u niet zijwaarts rijdt, maar vooruit en achteruit. Door vooruit en achteruit te leunen kunt u in beweging komen. Niet alleen de populariteit is hoog, maar ook de aanschafprijs. Een hoverboard kost tussen de € 300,- en de € 800,-. Er zitten ook gevaren aan de hoverboard en dat is dat hij gemiddeld 20 km/h rijdt. De vraag is daarom ook van veel eigenaren: kan ik mijn hoverboard verzekeren?

Motorijtuigverzekering

De hoverboard is voor de wet een motorrijtuig, maar hij is niet goedgekeurd voor gebruik. Hierdoor kan er geen motorrijtuigverzekering worden afgesloten door dat hij gevaarlijk is, geen stuur en geen zadel heeft. Hij mag dus eigenlijk door de wet alleen op privé eigendom gebruikt worden.

Aansprakelijkheidsverzekering

Ook kan de hoverboard niet onder de aansprakelijkheidsverzekering terecht. Dit komt omdat het risico te groot is. De hoverboard valt namelijk buiten de gemotoriseerde kinderspeelgoed. Gemotoriseerd kinderspeelgoed heeft namelijk een maximale snelheid van 16 km/h en de hoverboard kan maximaal tot 25 km/h.

Inboedelverzekering

Hoverboard zijn er in alle soorten en maten. De meeste worden voor heel goedkoop in China gemaakt. Dit geldt ook voor de batterij en die kan door een foutieve productie in de brand vliegen. Door de uitsluiting van motorrijtuigen op de inboedelverzekering kan hij ook hier niet terecht. Wel kunt u na een brand door de hoverboard de schade aan de andere spullen verhalen bij de verzekering.

Conclusie

U kunt de hoverboard helaas niet verzekeren. Dit komt door de grote risico’s, maar ook omdat er weinig onderzoek naar is gedaan doordat het een nieuw product op de markt is. Hierdoor kan er geen veiligheid gegarandeerd worden.

Klik hier voor meer informatie over de motorrijtuigverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering en de inboedelverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven