Zakelijk

Wordt de barbecue wel of niet meeverzekerd?

Inboedelverzekering nieuws

Wordt de barbecue wel of niet meeverzekerd?

2 minuten leestijd

Afgelopen week besliste het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) dat een barbecue niet onder het tuinmeubilair valt (en daarmee dus niet onder de inboedelverzekering). Dit besluit werd genomen naar aanleiding van een zaak tussen verzekeraar Aegon en een verzekerde waarvan twee gloednieuwe Green Egg-barbecues uit de tuin werden gestolen. De gedupeerde wilde dat Aegon de barbecues zou vergoeden, maar volgens de verzekeraar vallen barbecues niet onder meubilair. Aegon hanteert de definitie van het woord meubel uit de Van Dale. Naar aanleiding van deze uitspraak rees bij veel mensen de vraag of de barbecue nou wel of niet onder hun inboedelverzekering valt. Zo ook bij Verzekering.nl. Wij zochten het voor je uit.

Bij de meeste verzekeringen valt een barbecue inderdaad niet onder de dekkingen inboedelverzekering. Er wordt vaak alleen gesproken over het tuinmeubilair (wat dus volgens het Kifid geen barbecues betreft) en het tuingereedschap. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Na een duik te hebben genomen in de polisvoorwaarden van alle 66 verzekeraars die wij aanbieden is Verzekering.nl tot de conclusie gekomen dat slechts 4 verzekeraars barbecues rekenen tot de inboedel. Grote kans dat jouw verzekering dat dus niet doet.

De verzekeraars die de barbecue wél tot de inboedel rekenen zijn: Avéro, Generali, Interpolis en Meeùs. Vaak wordt gerefereerd naar de buitenboedel, de tuininventaris of tuinaccessoires. Het woord barbecue zal je dus niet specifiek terugvinden in de polisvoorwaarden. Het barbecueseizoen is geopend en je hebt misschien net een nieuwe, dure barbecue gekocht. Het is dus handig om hier rekening mee te houden wanneer je een verzekering uitkiest.

Je inboedel goed verzekerd

Wil jij er zeker van zijn dat jouw inboedel goed verzekerd is? Sluit dan hier je nieuwe verzekering af!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven