Zakelijk

Europa of Werelddekking?

Reisverzekering nieuws

Europa of Werelddekking?

2 minuten leestijd

Gaat u deze zomer lekker op vakantie in Europa of een ander continent? Denk dan ook aan uw reisverzekering. Probeer altijd het dekkingsgebied van uw reisverzekering te controleren, zodat u geen vervelende en onverwachte problemen tegen komt tijdens het relaxen. Veel mensen vergeten dit en zijn niet verzekerd als ze buiten het verzekerd gebied op vakantie gaan. De reisverzekering wordt afgesloten voor als u op vakantie gaat. Dit betekend dat u verzekerd bent voor ongelukken, schade, ziekte of extra kosten.

Europa

Heel veel Nederlanders gaan binnen Europa op vakantie. Het is dichtbij, makkelijk en lekker goedkoop. Toch moet men zich behoeden voor alles, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een Europadekking verzekert u zich daartegen. De meeste verzekeraars nemen dezelfde richtlijnen aan als het gaat om de grens van Europa. Toch is het handig om zelf even te kijken hoe het bij uw verzekeraar geregeld is.

Hier staan een aantal landen voor u op een rijtje die binnen de Europadekking vallen:

 • Alle landen van de EU
 • IJsland
 • De Canarische eilanden
 • Egypte
 • Marokko
 • De Azoren
 • Madeira
 • Turkije
 • Syrië
 • Israël
 • Libanon
 • Tunesië
 • Algerije
 • Libië

Let goed op bij de risicolanden. Verzekeraars kunnen de landen hebben aangepast in hun verzekering door een te groot risico.

De wereld

Als u voor een Werelddekking kiest, dan bent u overal in de wereld verzekerd. Het is zeker handig, maar wel een stuk duurder. Dit is omdat het verschil in de risico’s tussen Europa en de wereld heel groot zijn. Als u iets verliest of ziek wordt in een ander continent kunnen de kosten een stuk hoger oplopen. Door de risico’s en de grootte van de dekking, betaalt u meer voor de Werelddekking.

Vergelijk voor alle zekerheid de verzekeraars bij ons op verzekering.nl, zodat u de beste reisverzekering vindt die bij u en uw vakantie past.

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven