Zakelijk

Zonnepanelen: inboedel- of opstalverzekering?

Opstalverzekering nieuws

Zonnepanelen: inboedel- of opstalverzekering?

1 minuut leestijd

Nu de zomer in zicht is en het zonnetje steeds vaker tevoorschijn komt zijn zonnepanelen een lucratieve en schone vorm van energieopwekking. De zonnepanelen zijn niet goedkoop om aan te schaffen en te plaatsen, dus is het fijn als je zeker weet dat ze goed verzekerd zijn. Maar, moet je een aparte verzekering voor je zonnepanelen afsluiten of vallen deze onder jouw inboedel-of opstalverzekering?

Koopwoning

Wanneer je eigenaar bent van een koopwoning en zonnepanelen op je dak besluit te plaatsen, vallen deze meestal onder de dekkingen van je opstalverzekering. Een opstalverzekering vergoedt namelijk alles wat aan jouw huis vastzit. Bij huizen met een schuin dak zitten de zonnepanelen aan het huis gemonteerd. Bij huizen met een plat dak liggen de zonnepanelen vaak los op het dak. Sommige verzekeraars rekenen in dit geval de zonnepanelen dus niet onder de opstalverzekering.

Huurwoning

Wanneer je een woning huurt hoef je zelf geen opstalverzekering af te sluiten. Dit doet de huiseigenaar. Wanneer je zelf besluit om zonnepanelen te installeren zal je deze moeten meeverzekeren met je inboedelverzekering. De zonnepanelen vallen dan onder het ‘huurdersbelang’. Onder dit huurderbelang vallen alle wijzigingen die jij aan je huis aanbrengt, zoals bijvoorbeeld een nieuwe keuken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven