Is mijn tuinmeubilair verzekerd?

Inboedelverzekering nieuws

Is mijn tuinmeubilair verzekerd?

1 minuut leestijd

De lente is aangebroken en dat betekent: zonder jas over straat, terrasjes pakken en natuurlijk in de tuin genieten van het zonnetje. Het tuinmeubilair wordt afgestoft en de barbecues kunnen weer uit te schuur getrokken worden. Maar zijn de spullen die in mijn tuin staan wel verzekerd?

Tuinmeubilair

Vaak zijn tuinmeubels meeverzekerd met je inboedelverzekering. Onder je tuinmeubilair vallen vrijwel altijd je meubels, parasol en verlichting in je tuin. Deze meubels zijn dan verzekerd tegen diefstal en schade. Maar, let op: sommige verzekeringen dekken helemaal geen schade aan tuinmeubels. De dekkingen staan beschreven in je polisvoorwaarden, lees deze dus goed.

Andere tuinspullen

Naast meubilair heb je vaak ook andere zaken in je tuin staan of liggen, zoals tuingereedschap, decoratie of wasgoed dat te drogen hangt. Vaak vergoedt de verzekeraar ook deze zaken tot een bepaald bedrag. Maar ook voor deze zaken geldt dat niet elke verzekering dit dekt. Dat je vaak gedekt ben voor kosten door schade aan je tuinmeubilair betekent niet dat je ze zomaar onbeheerd in de tuin mag laten liggen. Je moet, voor zowel mogelijk, de spullen die zich in je tuin bevinden altijd bewaakt of vergrendeld achterlaten. Is dit niet het geval worden de kosten van de schade vaak niet gedekt.

Inboedelverzekering afsluiten

Wil je er ook zeker van zijn dat jij met een gerust hart je tuinmeubilair kunt gaan gebruiken? Sluit dan hier een passende inboedelverzekering af!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven