Studentenverzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Studentenverzekeringen

3 minuten leestijd

Als student zijnde is het altijd handig om een aantal standaardverzekeringen te hebben. De meeste studenten komen echter niet om in het geld, daarom zijn er speciale studentenverzekeringen. Deze studentenverzekeringen zijn vaak (veel) voordeliger dan ‘normale’ verzekeringen. Hieronder een overzicht met de verzekeringen die handig zijn voor studenten.

Zorgverzekering

Net zoals voor iedereen in Nederland is een zorgverzekering voor studenten verplicht. Tot je 18e ben je automatisch ingeschreven bij je ouders, na je 18e moet je echter je eigen zorgverzekering afsluiten. De zorgverzekering is over het algemeen een dure verzekering, gelukkig bestaan er speciale zorgverzekeringen voor studenten. Bij deze speciaal op studenten afgestemde verzekeringen wordt er rekening gehouden met de wensen van studenten omtrent de zorgverzekering. Doordat er specifiek gekeken wordt naar de wensen van de studenten is de premie relatief gezien vrij laag. Een ander voordeel is dat er bij de afsluiting van de verzekering vaak kleine cadeaus worden bijgevoegd.

Als je verwacht meer zorg nodig te hebben dan het basispakket vergoedt kan er altijd gekozen worden om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Hierbij kun je denken aan:

 • Extra tandartsvergoeding
 • Extra veel fysiotherapie vergoed
 • Een speciale dekking voor sporters

In tegenstelling tot de basisverzekering zijn aanvullende verzekeringen niet verplicht om te hebben.

Inboedelverzekering

Voor studenten die in een studentenhuis wonen is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Bezittingen als een laptop, tv en smartphone zijn kostbare apparaten die vergoed kunnen worden door de inboedelverzekering. Net als bij de zorgverzekering is er ook bij de inboedelverzekering een speciale studentenverzekering te regelen.

Dekking:

Het is belangrijk om te weten wat er precies vergoed wordt door je inboedelverzekering. Hieronder een overzichtje:

 • Inbraak
 • Waterschade
 • Brandschade
 • Bliksemschade
 • Stormschade

Het is belangrijk om te weten dat schade door grove eigen schuld of achterstallig onderheid (let op studenten) niet gedekt is.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de schade dekt die jij als verzekerde aan iets of iemand anders toebrengt. Dit geldt voor zowel directe als indirecte schade. De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking in de volgende gevallen:

 • Rechtszaken en juridische bijkomstigheden.
 • Schade aan zaken.
 • Schade aan personen (fysiek en mentaal).

Bij deze verzekering zit wel een maximaal bedrag. Dit maximale bedrag verschilt per verzekeraar maar meestal is dit 2 miljoen per jaar.

Reisverzekering

Als je van plan bent een wereldreis te maken of als je voor stage een periode naar het buitenland gaat is het handig om een reisverzekering af te sluiten. Als je meerder keren per jaar naar het buitenland gaat is het handig om een langlopende reisverzekering af te sluiten, doe je dit niet is een kortlopende reisverzekering misschien handiger. Hieronder nog even een uitleg over deze twee varianten.

Langlopende reisverzekering:

Deze verzekering dekt het hele jaar door en is dus vooral handig wanneer je meerdere keren per jaar naar het buitenland gaat. De langlopende reisverzekering blijft altijd doorlopen totdat je hem zelf stopzet. Het voordeel van deze reisverzekering is dat je niet voor elke vakantie de moeite hoeft te nemen om een losse verzekering af te sluiten.

Kortlopende reisverzekering:

In tegenstelling tot de langlopende reisverzekering is de kortlopende reisverzekering handig voor studenten die niet vaak op een buitenlandse vakantie gaan. Een kortlopende reisverzekering sluit je maar voor een bepaalde tijd af. Hier betaal je meer premie over dan bij een langlopende verzekering alleen als je zeker weet dat je dat jaar niet meer op vakantie gaat ben je uiteindelijk voordeliger uit dan bij een langlopende variant.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven