Zakelijk

Oldtimerverzekering

Autoverzekering nieuws

Oldtimerverzekering

2 minuten leestijd

De definitie van een oldtimer is als volgt: ‘Een oldtimer is een voertuig waarvan het model al lange tijd niet meer gefabriceerd wordt’ (Bron: Wikipedia.nl). Bij auto’s is er sprake van een oldtimer als de periode waarin er geen nieuw model meer is gefabriceerd langer is dan 25 jaar. Voor andere voertuigen zoals motoren is deze periode langer, namelijk 30 jaar. Het hebben van een oldtimer wordt steeds populairder in Nederland. Naast het feit dat oldtimers vaak echte collectors items zijn, brengt het bezitten van een oldtimer ook nog enkele andere voordelen met zich mee. Zo hoeven oldtimers in tegenstelling tot gewone auto’s slechts één keer in de twee jaar gekeurd te worden. Een ander voordeel aan het hebben van een oldtimer is dat er een speciale voordelige oldtimerverzekering kan worden afgesloten.

Speciale oldtimerverzekering

De oldtimerverzekering is over het algemeen voordeliger dan een reguliere autoverzekering. Het is daarom slim om een oldtimer via een speciale oldtimerverzekering te laten verzekeren en niet via een reguliere autoverzekering. Dit kan vaak op jaarlijkse basis honderden euro’s schelen. Zoals bij de meeste verzekeringen kan er veel verschil zitten in de maandelijkse premies bij de verschillende verzekeraars. Het is daarom belangrijk om ook bij de oldtimerverzekering altijd de verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Dekkingen

Net zoals bij de reguliere autoverzekering kan er bij de oldtimerverzekering gekozen worden voor verschillende soorten dekkingen. Bij de meeste verzekeraars is er de keuze tussen twee basisdekkingen: WA (beperkt) en WA (Casco) en een volledige dekking, de allrisk dekking. Bij de basisdekkingen kan het zo zijn dat de verzekeraar in bepaalde gevallen geen schade uitkeert waardoor er hoge kosten kunnen ontstaan. Bij een allrisk oldtimerverzekering is er altijd dekking, wel is er dan maandelijks sprake van een hoge premie. Andere verzekeraars bieden aanvullende verzekeringen aan in plaats van de allrisk dekking. De aanvullende verzekeringen zorgen ervoor dat er in meer gevallen dekking wordt verleend dan bij de basisdekkingen. Wel brengen de aanvullende dekkingen uiteraard meer kosten met zich mee.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven