Zakelijk

Collectieve zorgverzekering voor alle inwoners Rotterdam

Zorgverzekering nieuws

Collectieve zorgverzekering voor alle inwoners Rotterdam

2 minuten leestijd

Vanaf 2019 moeten alle inwoners van Rotterdam gebruik kunnen maken van een collectieve zorgverzekering. Deze collectieve zorgverzekering wordt hun aangeboden door verzekeraar VGZ. Op dit moment is de zorgpolis alleen beschikbaar voor Rotterdammers met een laag inkomen. Dit beslaat ongeveer de helft van de inwoners van de stad. De gemeente Rotterdam vindt dat naast mensen met een laag inkomen, ook inwoners met een gemiddeld of hoog inkomen gebruik moeten kunnen maken van de collectieve zorgverzekering.

Rotterdampolis

De zogeheten Rotterdampolis hanteert een eigen risico van 50 euro. Dit eigen risico ligt een stuk lager dan het landelijke bedrag van 385 euro. Dit betekent wel dat de gebruikers van de Rotterdampolis een hogere maandelijkse premie betalen. Door de kosten gelijkmatig te verdelen over de maanden komen de verzekerden niet opeens voor hoge kosten te staan wanneer zij zorg nodig hebben. De gemeente Rotterdam hoopt met de collectieve polis te voorkomen dat mensen zorg gaan vermijden en in de schulden terecht komen, wat aannemelijker is wanneer het eigen risico hoger uitvalt.

Dekkingen

De zorgverzekering dekt alle basiszorg, maar ook tandartskosten en uitgebreide aanvullende zorgkosten. De verzekerden bij de Rotterdampolis betalen zo’n 160 euro premie per maand. Met een eigen risico van 50 euro is dit dus een stuk voordeliger dan een reguliere verzekering. Tenminste, voor de Rotterdammers die veel zorg nodig hebben en hun eigen risico elk jaar bijna of helemaal opmaken, zoals chronisch zieken of mensen met een beperking. De collectieve polis wordt dan ook afgeraden voor degenen die weinig tot geen gebruik maken van zorg en hun eigen risico dus vrijwel onaangetast laten. De gemeente is van plan om de zorgpolis vanaf 2019 toegankelijk te maken voor alle inwoners van Rotterdam. Dus niet alleen die met een laag inkomen. Zij verwacht dat tegen die tijd 100.000 inwoners gebruik zullen maken van de collectieve verzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven