Zakelijk

Topadvocaat Peter Plasman komt met opmerkelijke verzekering

Rechtsbijstandverzekering nieuws

Topadvocaat Peter Plasman komt met opmerkelijke verzekering

2 minuten leestijd

Eén van de bekendste advocaten van Nederland komt met een wel heel opmerkelijk verzekeringsvoorstel. Het gaat hierbij om een voorstel van topadvocaat Peter Plasman om de Postcode Loterij te gaan aanpakken. Plasman is van mening dat de Postcode Loterij inspeelt op de angst van mensen om buiten de boot te vallen. De advocaat wilt dat er een verzekering komt waarmee mensen zich kunnen verzekeren tegen de grootste loterij van het land.

Peter Plasman gaf zijn plannen weer in het programma ‘van Liempt 1-op-1’ te zien op RTL Z elke maandagavond. De strafrechtenadvocaat is van mening dat de Postcode Loterij op een dusdanige manier adverteert dat burgers zich daar tegen moeten kunnen wapenen. Veel burgers zijn bang om als enige in hun postcode buiten de prijzen te vallen en spelen dus uit een soort angst alsnog mee met de loterij. Plasman wil nu door een verzekering op te richten ervoor zorgen dat degene die geen lot hebben alsnog dezelfde prijs krijgen als een buurman die wel in de prijzen is gevallen.

Plasman gaat de komende tijd onderzoeken tijd onderzoeken of een verzekering tegen de Postcode Loterij mogelijk is. Hij vertelde in het eerder genoemde programma van RTL Z dat hij goede hoop heeft dat zo’n verzekering mogelijk is. De advocaat vergelijkt de situatie met die van de regenverzekering. ”Daar kan een festival dat schade zou lijden in geval van regen zich verzekeren tegen regenval.”

Het is niet de eerste keer dat Plasman opzien baart met zijn ideeën. Eerder dit jaar kwam hij nog uitgebreid in het nieuws toen hij zijn plannen presenteerde om de partij Niet-Stemmers op te richten. Ook heeft strafadvocaat Plasman eerder al uitgehaald naar de Postcode Loterij toen een kandidaat van miljoenenjacht volgens hem uit paniek op de rode knop drukte en daardoor 5 miljoen euro misliep. Onlangs heeft de advocaat aangegeven te verwachten een goede kans te maken om de civiele zaak tegen het programma te kunnen winnen. De aankomende tijd zal er ongetwijfeld meer bekend worden over de zogenaamde ‘postcodeloterijverzekering’.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven