Zakelijk

Nederland meest verzekerde land in Europa

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Nederland meest verzekerde land in Europa

2 minuten leestijd

Volgens gegevens van Eurostat is Nederland het land waar de burgers procentueel gezien het meeste kwijt zijn aan verzekeringen. Nederlanders waren volgens gegevens van Eurostat in 2015 gemiddeld 4.2% van hun inkomsten kwijt aan verzekeringen. Daarmee heeft Nederland het hoogste percentage van alle EU-landen. Een kleine nuance is wel dat als de zorgverzekering wordt weggelaten Nederland in middenmoot eindigt.

Situatie Europa

Gemiddeld geven Europeanen gemiddeld 2.5% van hun inkomen af aan verzekeringen in 2015. Na Nederland is Frankrijk het tweede land waar de burgers het meeste geld kwijt zijn aan verzekeringen. Bulgarije is het EU-land waar de inwoners het minste geld kwijt zijn, in dit land zijn de burgers slechts 0.8 procent van hun inkomen kwijt aan verzekeringen. In 2014 lagen de percentages in bijna elk land nog een fractie hoger. Zo was de gemiddelde Europeaan in 2.7% van zijn inkomen kwijt aan verzekeringen, in 2015 is dit verlaagd naar 2.5%.

Reactie Verbond van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars heeft in een reactie laten weten dat men er op basis van de cijfers niet zomaar vanuit kan gaan dat Nederland het meest risicomijdende volk is van Europa. Verbond-directeur Leo de Boer heeft in een tweet laten weten wat de oorzaak is van de hoge ranking van Nederland. De Boer legt uit dat we in Nederland een private zorgpolis kennen terwijl in andere landen dit via de belasting geregeld wordt, dit zorgt er voor dat de uitslag een vertekend beeld weergeeft. Wanneer de zorgpremies uit de cijfers worden gehaald eindigt Nederland volgens het Verbond in de middenmoot of subtop. Verbond-woordvoerder Rudi Buis geeft in een reactie wel aan dat Nederland erg veel verschillende soorten verzekeringen kent vergeleken met andere EU-landen. Een extreem voorbeeld hiervan is het nieuwe idee van advocaat Peter Plasman om je zelfs tegen de Postcode Loterij te verzekeren.

Op de site van verzekering.nl kunt u verschillende soorten verzekeringen (Auto-, Zorg-, Reis, Inboedel-, Opstal, Rechtsbijstand- en Aansprakelijkheidsverzekering) vergelijken en afsluiten. Naast deze functies blijft u via onze site ook op de hoogte van het laatste nieuws en de handigste tips op gebied van verzekeringen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven