Zakelijk

Steeds meer verzekerden stappen over in laatste week van het jaar

Zorgverzekering nieuws

Steeds meer verzekerden stappen over in laatste week van het jaar

2 minuten leestijd

Het einde van het jaar biedt ons veel spannende perioden, zoals Sinterklaas, kerst en natuurlijk het veranderen van zorgverzekering. Elk jaar heeft de consument tot 31 december 23:59 de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Vanaf november hebben de verzekeraars de vernieuwde polisvoorwaarden en -tarieven weer klaarliggen. Dat betekent dat eventuele overstappers zes weken hebben om te switchen. Gek genoeg wacht een groot deel van de Nederlandse verzekerden er elk jaar weer mee tot de laatste week van december om ook daadwerkelijk actie te ondernemen. Afgelopen december was dit met 46,6% bijna de helft van alle overstappers.

Dit blijkt uit een onderzoek van zanox, een affiliate netwerk dat dit jaar voor het eerst de Zorgverzekeringen Barometer presenteerde. Hierin zijn de ontwikkelingen van het afgelopen jaar op het gebied van zorgverzekeringen te lezen. De Zorgverzekeringen Barometer 2016 toont niet alleen dat er erg veel mensen zijn die wachten tot het laatste moment met overstappen, maar ook dat dit aantal het afgelopen jaar weer is toegenomen, namelijk met 2,5%.

Deze eindejaarspiek komt niet als een verrassing, want voorgaande jaren hebben verzekerden ook steeds gewacht tot de laatste vijf dagen van het jaar om een andere verzekering af te sluiten. Volgens Lauri Koop, de Managing Director van zanox Benelux, biedt deze terugkerende trend ook kansen waar de zorgaanbieders op kunnen inspelen: “Bijna de helft van alle sales en dus alle inkomsten tijdens de zorgperiode vinden plaats in die laatste, cruciale week. De zorgaanbieders doen er dan ook zeker goed aan om extra te focussen en in te zetten op deze decemberdagen!

Verzekering.nl vergelijkt niet alleen de beste zorgaanbieders, maar ook heel veel andere soorten verzekeringen. Hierdoor kun jij het hele jaar door gebruik maken van onze vergelijkingssite! (En natuurlijk ook gewoon in die laatste week van het jaar, wees maar niet bang.)

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven