Zakelijk

Een zomervakantie boeken? Denk aan je reisverzekering

Reisverzekering nieuws

Een zomervakantie boeken? Denk aan je reisverzekering

3 minuten leestijd

Veel Nederlanders vinden het prettig om tijdens de koude wintermaanden alvast hun zomervakantie te boeken. Lekker wegdromen bij het idee dat je over een paar maanden met je voetjes omhoog op een hagelwit strand kan zonnebaden, wie wil dat nou niet. Het is belangrijk om bij het boeken van zo’n heerlijke vakantie rekening te houden met je reisverzekering. Is het slim om nu al een verzekering af te sluiten of kun je beter wachten tot de vakantiedatum nadert?

Afgelopen jaar zijn zo’n 7.5 miljoen landgenoten op vakantie geweest in het buitenland. De meeste van deze vakantiegangers sluiten een reisverzekering af zonder daar al te lang bij stil te staan. Het is altijd slim om een reisverzekering af te sluiten, alleen zit er veel verschil in dekking tussen de verschillende soorten verzekeringen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je bij schade opgelopen door een extreme sport niet verzekerd bent met je standaardverzekering. Hieronder een overzichtje met de verschillende soorten verzekeringen.

Doorlopende reisverzekering

Heb jij een doorlopende reisverzekering? Dan zit je goed! In verreweg de meeste gevallen ben je goed verzekerd en kun je met een gerust hart op vakantie gaan. Er zijn echter ook situaties waarin deze verzekering geen dekking biedt, zoals schade opgelopen bij wintersport of bij een extreme sport. Ben je dus van plan om een extreme sport te beoefen op je vakantieadres, sluit dan eerst even een aanvullende reisverzekering af. Als je van plan bent om buiten Europa te gaan reizen moet je niet vergeten de dekking op werelddekking te zetten. De doorlopende reisverzekering is voor iedereen die meerdere malen per jaar naar het buitenland gaat sterk aan te raden. Ook voor een gezin met kinderen is een doorlopende reisverzekering al snel vele malen voordeliger dan kortlopende reisverzekeringen.

Kortlopende reisverzekering

Als je niet zo vaak op vakantie gaat of alleen maar korte reisjes boekt kan een kortlopende reisverzekering voordeliger uitpakken dan een doorlopende verzekering. Zo’n kortlopende reisverzekering kan je afsluiten net voor vertrek naar het buitenland, het is echter wel belangrijk dat je dit niet vergeet ook daadwerkelijk te doen. Als je twijfelt welke soort reisverzekering voor jou voordeliger is dan is het aan te raden om via verzekering.nl/reisverzekering de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Annuleringsverzekering

In tegenstelling tot de langlopende- en kortlopende reisverzekering moet je een annuleringsverzekering direct afsluiten na het boeken van je vakantie. Sluit je geen annuleringsverzekering af binnen 7 dagen na het boeken van je vakantie dan is dit vaak niet meer mogelijk om te doen. Dit komt doordat je zodra je geboekt hebt het risico loopt dat je door onvoorziene omstandigheden genoodzaakt bent je reis te annuleren. Goed om te weten is dat ook bij de annuleringsverzekering de doorlopende variant vaak voordeliger is dan de kortlopende verzekering, vooral bij reizen boven de 1.000 euro is het voordeliger om voor de doorlopende reisverzekering te gaan.

Het hebben van een reisverzekering is belangrijk om te voorkomen dat jou welverdiende droomvakantie in een financiële nachtmerrie verandert. Het is wel belangrijk om van te voren goed te bekijken welk soort verzekering de dekking biedt die het best bij jou past. Via verzekering.nl/reisverzekering kun je binnen enkele makkelijke stappen de verzekering vinden die het best bij jou past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven