Zakelijk

Rechtsbijstand van verzekeraars wordt goed beoordeeld

Rechtsbijstandverzekering nieuws

Rechtsbijstand van verzekeraars wordt goed beoordeeld

2 minuten leestijd

Uit het onderzoek naar civiele handelszaken blijkt dat de rechtshulp die verzekeraars bieden het beste wordt beoordeeld. Deze vorm van rechtshulp staat tegenover de hulp die mensen rechtstreeks vanuit een advocatenkantoor inschakelen zonder dat er een verzekeraar aan te pas komt. Dit is een groot compliment naar verzekeraars toe. Door klanten wordt de rechtshulp beoordeeld met een 7,5. Het onderzoek is uitgevoerd vanwege de verhoging van de competentiegrens in 2011.

De rechtsbijstand die verzekeraars verlenen wordt goed beoordeeld. Dit blijkt uit een onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC). Het onderzoek was gericht op civiele handelszaken met een financieel belang tussen de 5.000 en 25.000 euro. Het Verbond van Verzekeraars bracht dit op 2 februari 2017 naar buiten. De kwaliteit van de rechtshulp die wordt geleverd in het kader van een rechtsbijstandverzekering wordt in het onderzoek als beste beoordeeld. De rechtshulp door de verzekeraar werd ook vergeleken met advocaten die rechtstreeks worden benaderd. In deze vergelijking komt de rechtshulp door verzekeraars uitermate goed naar voren.

Het onderzoek is gedaan naar aanleiding van de verhoogde competentiegrens. De competentiegrens is een bepaalde limiet die aangeeft bij welk soort gerecht een bepaalde procedure zal verlopen. Sinds 2011 worden civiele zaken met een financieel belang tussen de 5.000 en 25.000 euro naar de kantonrechter gestuurd. Voorheen werden deze zaken nog behandeld door de handelsrechter. Dit zorgt ervoor dat de afspraken in de procedures ook veranderd zijn. Partijen hoeven bijvoorbeeld niet meer een advocaat in te huren als ze dit niet willen. Het gevolg van deze verandering werd onderzocht.

De rechtshulp die verzekeraars verlenen wordt door klanten beoordeeld met een 7,5. Dit is heel hoog als je het vergelijkt met de cijfers die de rechtstreekse advocaat krijgt en de gerechtsdeurwaarders. Hier kwam het namelijk op een gemiddeld cijfer van een 7,1 en een 6,4. De uitkomsten van de beoordeling zijn anders als rechters, advocaten en andere professionals hun oordeel uitspreken over de rechtshulp. Hier is gekeken naar het optreden van de rechtshulp in de rechtszaal en daarbuiten. In de rechtszaal scoren advocaten het hoogste (7,3), maar daarbuiten krijgen verzekeraars een 7,2.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven