Opnieuw daling geconstateerd in aantal gestolen auto’s

Autoverzekering nieuws

Opnieuw daling geconstateerd in aantal gestolen auto’s

2 minuten leestijd

Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVC) heeft vandaag de nieuwe diefstalcijfers van het jaar 2016 bekend gemaakt. Uit deze gegevens blijkt dat het aantal autodiefstallen in 2016 is gedaald ten opzichte van 2015. In voorgaande jaren is het aantal gestolen auto’s ook gedaald, de cijfers van 2016 zetten deze trend dus voort. De provincie Zuid-Holland is in 2016 het grootste mikpunt geweest van deze vorm van criminaliteit. Verzekering.nl zet de gegevens voor u op een rij.

AVC publiceert elk jaar diefstalcijfers over auto’s en motorrijwielen. In 2016 zijn er 9179 personenauto’s gestolen. Dit is een daling van 9% ten opzichte van 2015. Autobezitters van de provincie Zuid-Holland lopen het meeste risico, aangezien het aantal diefstallen in deze provincie aanzienlijk hoger ligt dan in andere provincies. Het aantal aangiften lag hier namelijk op 3.248.

Niet alleen bepaalde provincies zijn diefstalgevoelig, het verschilt ook per automerk hoe aantrekkelijk het voertuig is voor diefstal. In 2015 was Volkswagen het meest getroffen merk. In 2016 is Volkswagen wederom het populairst onder de dieven, met zo’n 2142 gestolen voertuigen. Dit is een daling van 29% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Tips

De vergelijkingssite verzekering.nl is blij met de dalende diefstallen. Toch is het belangrijk dat men waakzaam blijft. De stichting AVC adviseert om buitenshuis nooit je autosleutels onbeheerd in je jaszak te laten zitten. Ook wordt het iedereen aangeraden om altijd een aanwezig alarm of anti-diefstal systeem te activeren. Hiernaast zijn er nog vele andere tips die autobezitters kunnen gebruiken om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken. Deze zijn de te vinden op de site van AVC (http://stavc.nl/). Mocht het toch gebeuren dat je auto gestolen wordt, is het belangrijk dat je de juiste verzekering hebt om de schade zo goed mogelijk te kunnen opvangen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven