Handige tips en weetjes voor het ijsvrij maken van je auto

Autoverzekering nieuws

Handige tips en weetjes voor het ijsvrij maken van je auto

2 minuten leestijd

Het krabben van de autoruit is niet iets wat men graag doet, al helemaal niet op de vroege ochtend. Toch is het noodzakelijk voor je eigen veiligheid en die van anderen. Vandaar ook dat de politie een forse boete kan opleggen als ze constateren dat je niet genoeg zicht hebt. Deze boete kan oplopen op basis van de belemmering van je zicht in de auto. Verzekering.nl zet een paar tips voor je op een rij voor het krabben en ijsvrij houden van je autoruit. Ook laten we je weten wat je vooral niet moet doen.

Je auto ijsvrij maken kan je een boete besparen van zo’n € 370,-. Hierbij wordt al € 140,- gerekend voor de zijspiegels, deze moet je dus vooral niet over het hoofd zien. Het is mede hierdoor maar al te belangrijk dat je goed zicht hebt als je op pad gaat met de auto. Om tijd te besparen kan je minst effectieve manieren beter overslaan.

Eén van de meest gebruikte methodes om de ruiten zo snel mogelijk ijsvrij te maken, is het laten draaien van de motor tijdens het krabben. Het blijkt dus zo te zijn dat dit totaal niet werkt, en zelfs wordt afgeraden. Het laten draaien van de motor terwijl deze nog koud is, laat het ijs niet smelten aangezien de auto er ook niet warmer van wordt. De ANWB waarschuwt zelfs voor de ongezonde uitlaatgassen die een koude motor uitzet.

Iets wat je ook beter niet kan doen is het gooien van heet water over de ruiten van je auto. Het lijkt misschien een goed idee, maar de ruiten kunnen door de plotselinge verandering in tempratuur zomaar barsten. Dan ben je al helemaal ver van huis.

Wat is nou wel slim om te doen? Natuurlijk is het krabben van de ruiten de meest effectieve manier. Het gebruiken van een ontdooispray zorgt er voor dat de klus sneller geklaard is, ook een handige tip dus. Als je nou helemaal geen tijd of zin hebt om in de ochtend alle ruiten te moeten krabben in de kou, kan je ook een anti-ijsdeken over je voorruit plaatsen in de nacht. Als je deze niet in huis hebt, kan je ook gebruik maken van een groot stuk karton. Je zult zien dat je voorruit geheel ijsvrij is in de ochtend.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven