Zakelijk

Weet waar je aan toe bent bij schade door een stroomstoring

Inboedelverzekering nieuws

Weet waar je aan toe bent bij schade door een stroomstoring

2 minuten leestijd

Het is niet altijd even makkelijk vast te stellen welke schade je wel vergoed krijgt en welke niet. Hoe zit het nu met de vergoeding voor schade door een stroomstoring? Het komt zo weinig voor, dat je er misschien nooit bij stil hebt gestaan. Verzekering.nl zet het voor je op een rij.

Het kan zo nu en dan voorkomen dat de stroom van een wijk of stad er voor een tijdje uitligt, dit is natuurlijk geen pretje. Je krijgt opeens allerlei beperkingen in je eigen huis, een kopje thee zetten is bijvoorbeeld even geen optie meer. Naast dat een stroomstoring gewoonweg vervelend is, kan het ook nog materiële schade opleveren. De meest voorkomende manier waarop schade ontstaat bij een stroomstoring is wanneer alle producten in de vriezer ontdooien. Je zult dus alle etenswaren opnieuw moeten kopen. Nu is de vraag of je deze schade vergoed krijgt of niet?

Bij een stroomuitval van minimaal vier uur krijg je een compensatie van de netwerkbeheerder. Bij een stroomuitval van minder dan vier uur, krijg je in principe geen compensatie. Als je in aanmerking komt voor een compensatie heb je recht op een vergoeding van € 35,-. Na elke vier uur bovenop het vier uur minimum, heb je recht op een extra compensatie van € 20,-. Om je vergoeding in ontvangst te nemen, moet je een verzoek indienen bij de netwerkbeheerder met uitleg wat er gebeurd is. Het kan natuurlijk zo zijn dat de compensatie van de netwerkbeheerder niet genoeg is om de geleden schade te dekken. In dit geval kan je beroep doen op je inboedelverzekering. Iedere verzekeraar gaat weer anders om met een stroomstoring. Bij de ene verzekeraar is een storing van minimaal vier uur voldoende voor een vergoeding, bij de andere verzekeraar ligt dit minimum op zes uur. De verzekeraar zal de schade vergoeden tot een bepaald maximum, dit verschilt ook weer per verzekering. Dus ook hierbij kan het nog zo zijn dat enige schade voor je eigen rekening komt te liggen. Dit komt echter weinig voor aangezien de vergoeding van de verzekering in principe voldoende zou moeten zijn.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven