Zakelijk

Handige tips om vorstschade te voorkomen

Opstalverzekering nieuws

Handige tips om vorstschade te voorkomen

2 minuten leestijd

Nu de winter in Nederland sinds een paar weken definitief is aangebroken ondervinden steeds meer mensen schade door het winterweer. De voorspellingen zijn dat de kou nog wel even zal aanhouden. Verzekering.nl zet voor jou een aantal handige tips op een rijtje.

Hoewel de ene helft van het land zichzelf handenwrijvend zit af te vragen of we dan eindelijk een Elfstedentocht gaan krijgen zijn er ook genoeg mensen die de kou maar vervelend en onhandig vinden. Ondanks alle winterpret zitten er namelijk nou eenmaal ook een aantal nadelen aan de kou. Elk jaar komen er weer mensen voor onvoorziene kosten te staan door de vrieskou. Hieronder een aantal tips om niet voor onaangename verassingen te komen staan.

Handige Tips

Schade als gevolg van een lekkage is de meest voorkomende vorm van vorstschade. Het water in bijvoorbeeld een regenpijp bevriest en zet daarmee vanzelf uit. Dit zorgt niet direct voor problemen maar als het vervolgens gaat dooien kunnen hierdoor wel lekkages ontstaan. Hiervoor zijn er de volgende tips.

Tip 1: Laat voor de winter je dak controleren. Door in ieder geval één keer per jaar door een expert naar je dak te laten kijken voorkom je dat storm -en waterschade een kans krijgen.

Tip 2: Schakel in de winter de buitenleidingen af. Zo voorkom je dat deze bevriezen en schade oplopen. Stel verder je verwarming in de winter niet lager in dan veertien graden. Doe je dit wel dan kan dit ervoor zorgen dat de leidingen gaan bevriezen.

Tip 3: Zorg ervoor dat niet geïsoleerde ruimtes ook warm blijven. Heeft u bijvoorbeeld een niet verwarmde serre dan is het verstandig deze warm te houden. Laat regelmatig de leidingen vollopen door de verwarming hoog te zetten.

Tip 4: Bevroren water op een dak kan voor grote problemen zorgen als het gaat dooien. Zorg er dan ook voor dat er een goede afwatering is op het dak zodat er geen water blijft liggen.

Dit waren een aantal handige tips om schade aan je huis te voorkomen, helaas is het niet altijd mogelijk helemaal schadevrij een strenge winter door te komen. Mocht het gebeuren dat je toch tegen schade aanloopt is het in ieder geval belangrijk dat je goed verzekerd bent. Gelukkig bieden bijna alle verzekeraars dekking voor de opgelopen schade. Desalniettemin is voorkomen beter dan verhelpen!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven