Zakelijk

Zorgverzekeraars sluiten contract af met ziekenhuizen voor betere borstkankerzorg

Zorgverzekering nieuws

Zorgverzekeraars sluiten contract af met ziekenhuizen voor betere borstkankerzorg

1 minuut leestijd

Wanneer ziekenhuizen meer betaald krijgen zodra de kwaliteit van de zorg omhoog gaat, gebeurt dit waarschijnlijk ook sneller. Dit levert hogere zorgkwaliteit op en hierbij ook besparingen voor de verzekeraars, omdat er ook geen onnodige opnames hoeven plaats te vinden. Dit meldt het Financieel Dagblad vandaag.

In totaal doen er zeven zorgverzekeraars mee aan het contract: CZ, Menzis, ASR, ONVZ, Eno en Zorg en Zekerheid. De andere partij in het contract is Santeon, dit is een samenwerkingsverband van zeven ziekenhuizen in Nederland. Zodra de kwaliteit die het ziekenhuis levert op het gebied van borstkankerzorg omhoog gaat, krijgen ze meer geld. De kwaliteit van de zorg moet natuurlijk wel gemeten worden. Dit wordt gedaan door de tevredenheid van de patiënten te peilen en door te kijken hoe vaak een patiënt opgenomen moet worden voor een borst besparende operatie. In de meest gunstige situatie wordt een patiënt niet opgenomen in het ziekenhuis voor deze operatie. Opname is zwaarder voor de patiënt en door het langere verblijf ook duurder voor de verzekeraar.

Aangezien de ziekenhuizen mogelijk meer patiënten aantrekken doordat ze betere zorg gaan leveren, wordt er geen patiënten plafond ingesteld. Op deze manier kunnen de ziekenhuizen groeien en voor meer mensen betere kwaliteit zorg leveren. Dat is ook het uiteindelijke doel van het contract.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven