Zakelijk

Verzekeraars kunnen een grote rol spelen in verkeersveiligheid

Autoverzekering nieuws

Verzekeraars kunnen een grote rol spelen in verkeersveiligheid

2 minuten leestijd

De landelijke verkeersofficier van justitie vindt dat verzekeraars een grotere rol kunnen spelen in het veiliger maken van het verkeer. Ze kunnen een actieve rol spelen door niet alleen schade te claimen bij de telefoon gebruikende automobilist, maar ook door automobilisten die de telefoon negeren te belonen.

Volgens een Amerikaans onderzoek verdubbelt de kans op een ongeval als automobilisten de telefoon gebruiken. Uit de ‘Risicomonitor Verkeer’ van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat het aantal verkeersclaims vorig jaar toenam met zo’n 6,5 procent tot 841.000 gevallen. Ook steeg het aantal verkeersdoden naar 621. Het idee is daarom dat verzekeraars premiekorting geven aan automobilisten die de telefoon bewust aan de kant laten liggen, om zo het verkeer veiliger te maken. De verzekeraars mogen hier zelf beslissingen in maken, door bijvoorbeeld de hoogte van de premiekorting te bepalen. Hiernaast kunnen verzekeraars schade verhalen op bellende automobilisten.

De telefoon bevat vele functies die de automobilist kunnen afleiden. Niet alleen bellen is het probleem meer, ook social media, whatsapp, enzovoorts. Niet alleen voor automobilisten is de telefoon een afleidende factor, ook voor fietsers kan het gevaarlijke situaties opleveren. Ook dit onderwerp is laatst uitgebreid in het nieuws geweest. Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu wil het appen op de fiets gaan verbieden. Al deze maatregelen is enkel om de veiligheid is het verkeer te bevorderen.

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering en zoals u eerder heeft gelezen kan het u ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken als u autoverzekeringen wil vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven