Zakelijk

Weinig interesse in de slimme autoverzekering

Autoverzekering nieuws

Weinig interesse in de slimme autoverzekering

2 minuten leestijd

De Nederlandse consument is nog niet om als het gaat om de ‘rijgedragverzekering’, ook wel de slimme autoverzekering genoemd. De privacy nadelen blijken te zwaar te wegen in vergelijking met de korting op de premie die men voor goed rijgedrag ontvangt.

De slimme autoverzekering is een relatief nieuw concept in de Nederlandse verzekeringsbranche. Het is dan ook niet vreemd dat men nog een beetje terughoudend is voor deze manier van verzekeren. Deloitte heeft in een onderzoek bekend gemaakt dat ze verwachten dat het marktaandeel van de slimme verzekeringen zal toenemen tot 13% in 2020. Dit ligt nog steeds ver onder het gemiddelde marktaandeel van andere Europese landen. In 2015 maakte nog minder dan 20.000 Nederlandse verzekerden gebruik van de nieuwe verzekering.

Bij de slimme autoverzekering stem je ermee in om gegevens over je rijgedrag te delen met je verzekeraar. Hier staat tegenover dat je korting op je premie krijgt. Het meten van de gegevens kan onder andere via een OBD-stekker, ook wel een Chipin-stekker genoemd. Deze stekker stuurt gegevens door aan je verzekeraar over waar je rijdt, wanneer je dat doet en hoe je je in het verkeer gedraagt. Je gegevens kunnen ook via een app gemeten worden. Niet iedereen staat achter het concept waarbij de verzekeraar wel heel veel over je te weten krijgt. Volgens het onderzoek van Deloitte is maar ongeveer 50 procent van de Europese bevolking bereid om gegevens met de verzekeraar te delen in ruil voor korting of extra service. De korting op je premie kan bij sommigen verzekeraars oplopen tot 35 procent. Dit bieden verzekeraars omdat de gegevens goed van pas komen om risico’s in te schatten.

Het komt er op neer dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking zich het prettigst voelt bij de gewone autoverzekering. Als je autoverzekeringen online vergelijkt kan je binnen enkele minuten de verzekering vinden die het beste bij je past voor een fijne prijs. Hiervoor kan je terecht bij Verzekering.nl, binnen 5 minuten heb je de beste verzekering.

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering en zoals u eerder heeft gelezen kan het u ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken als u autoverzekeringen wil vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven