Zakelijk

Wees alert tijdens de kerstdagen!

Inboedelverzekering nieuws

Wees alert tijdens de kerstdagen!

2 minuten leestijd

De kerstdagen staan alweer voor de deur. Voor veel mensen betekent dit een uitgelezen mogelijkheid om tijd met vrienden of familie door te brengen. Het is misschien niet prettig om te horen maar inbrekers hebben dit ook door en profiteren hier volop van. Terwijl jij zit te smullen van de kerstrollade van je schoonmoeder is er een reële kans dat er een wildvreemde man in je huis aan het rondsnuffelen is. Maak het inbrekers daarom niet te makkelijk!

De uitkomsten van het onderzoek van Smartalarm zijn niet heel verassend te noemen maar daarom niet minder alarmerend. Het bedrijf deed met behulp van politiedata onderzoek naar alle inbraken van de afgelopen drie jaar. Hieruit bleek dat in de laatste week van het jaar de kans op inbraak 40% groter is dan in andere weken. Vooral tijdens de kerstdagen en dan met name op tweede kerstdag zijn er relatief veel inbraken.

Wat opvalt is dat vooral tijdens het kerstdiner, tussen 19.00 en 00.00, sprake is van een duidelijke piek. De oorzaak hiervan is dat de kans klein is dat mensen tijdens het kerstdiner naar huis gaan. Ook is het gedurende dit tijdstip donker en vaak stil op straat, hierdoor kunnen inbrekers relatief gemakkelijk en onopgemerkt hun slag zijn. Een andere oorzaak voor de vele inbraken tijdens de kerstdagen is de lage sociale controle. Vaak zijn buren namelijk ook niet thuis en is het ook nog eens stiller op straat. Al deze factoren samen zorgen ervoor dat dieven relatief vaak hun slag slaan tijdens de kerstdagen.

Als er gekeken wordt naar de verhouding tussen woninginbraken en bedrijfsinbraken kan er geconcludeerd worden dat de woninginbraken populairder zijn tijdens de feestdagen. Het aantal woninginbraken neemt tijdens kerst namelijk gemiddeld met zo’n 7% toe. Vooral in de politieregio Oost-Nederland zijn vorig jaar veel kerstinbraken gemeld. Ook in politieregio’s Den Haag en Amsterdam worden veel inbraken gemeld tijdens de laatste week van het jaar.

Voor aankomende kerst is de voorspelling van SmartAlarm dat vooral tijdens eerste kerstdag veel inbraken zullen plaatsvinden. Dit omdat eerste kerstdag op een zondag valt en is gebleken dat weekenden in december in trek zijn bij inbrekers. Zorg er dus voor dat je op je hoede bent voor een eventuele inbraak bij jou in de buurt en maak het dieven niet te makkelijk. Verder is het belangrijk om goed verzekerd te zijn tegen een eventuele inbraak. Sluit vandaag nog een inboedelverzekering af via verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven