Zakelijk

Studenten houden zorgverzekering ouders aan

Zorgverzekering nieuws

Studenten houden zorgverzekering ouders aan

2 minuten leestijd

Meer dan de helft van de studenten houdt de zorgverzekering van zijn of haar ouders aan. Hierdoor lopen de jongeren studentenkortingen en speciale aanvullende verzekeringen mis. Dit blijkt uit onderzoek van studenten-zorgverzekeringen.nl.

Er is onderzoek gedaan naar 400 studenten en hun ouders, hieruit bleek dat 61 procent van de studenten niet de moeite neemt om andere zorgverzekeringen te vergelijken en dus blindelings afgaan op het oordeel van hun ouders. Slechts 39 procent van de ondervraagden gaf aan zich wel te verdiepen in andere zorgverzekeraars. Volgens studenten-zorgverzekeringen.nl zijn de zorgverzekeringen van de ouders in de meeste gevallen duur en niet afgestemd op studenten.

Voor jongeren vanaf 18 jaar geldt dat zij zelfstandig hun zorgverzekering moeten afsluiten. Het is in Nederland    verplicht om als volwassene een zorgverzekering te hebben. Vanaf je achttiende is het dus ook verplicht om premie te betalen, het is echter wel mogelijk dat de ouders voor de achttienplusser blijven betalen. Nadeel hiervan is dat kortingen als de zorgtoeslag die normaal gesproken voor studenten zouden gelden niet benut worden als de premie betaalt blijft worden door de ouders.

Geldbesparing studenten zorgverzekering

Voor de meeste studenten is de kans groot dat ze iedere maand tientallen euro’s van de overheid kunnen krijgen. Hiermee kan er een hoop geld bespaard worden op de studenten zorgverzekering. Vaak is het zelfs zo dat de premie zo laag is dat de student met het aanvragen van de zorgtoeslag vrijwel gratis is verzekerd. Naast het voordeel van de zorgtoeslag valt er voor studenten nog meer voordeel te behalen bij de zorgverzekering. Veel zorgverzekeraars bieden namelijk speciale verzekeringen aan voor jongeren/studenten. Deze aangepaste verzekeringen zijn toegespitst op de zorgbehoeftes van studenten. Dit voordeel wordt niet benut als de zorgverzekering van de ouders wordt aangehouden. Het is dan ook te adviseren aan studenten om zich vaker te verdiepen in een eigen zorgverzekering in plaats van blindelings die van de ouders over te nemen.

Vergelijk voor het nieuwe jaar nog alle zorgverzekeringen op verzekering.nl/zorgverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven