Zakelijk

Schuldloze derden

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Schuldloze derden

1 minuut leestijd

Op 15 december 2017 heeft het Verbond van Verzekeraars een nieuwe regeling omtrent de (letsel)schadeclaim van schuldloze derden vastgesteld. De aansprakelijkheid rondom een ongeluk hoeft niet meer te worden vastgesteld of onderzocht voor de schadeafhandeling van inzittenden.

De bedrijfsregeling ‘Schuldloze derden’ geldt vanaf 1 april 2017 voor alle schades. Alle verzekeraars die lid zijn van het Verbond van Verzekeraars moeten zich aan deze nieuwe regeling houden. De schadeafhandeling van derden na een ongeval wordt momenteel op een ongunstige manier geregeld. Iemand die niets met het ongeluk te maken heeft, ondervindt wel de nadelen van de aansprakelijkheidsregeling. Enkele gevolgen hiervan zijn dat schuldloze derden een vergoeding kan worden ontzegd, ook kan er vertraging in de schadeafhandeling ontstaan.

De verandering in de regeling is dan ook gunstig voor verzekeraars aangezien de goede naam van het schadeverzekeringsbedrijf wordt beschermd. Het komt namelijk niet positief in het nieuws als een verzekeraar een vergoeding ontzegt terwijl deze wel op zijn plek is. Ook willen verzekeraars vertraging ten alle tijden voorkomen, met deze regeling wordt dat ze makkelijker gemaakt.

De regeling geldt alleen voor ongevallen waarbij twee of meerdere partijen betrokken zijn. Het betreft dus niet schuldloze in- of opzittende, hier gelden weer andere regels voor. Het is belangrijk dat dit onderscheid duidelijk is aangezien dit verwarring kan voorkomen. De gehele begripsomschrijving staat in het rapport van het Verbond van Verzekeraars.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven