Zakelijk

Collectieve zorgverzekering levert minder voordelen op dan men denkt

Zorgverzekering nieuws

Collectieve zorgverzekering levert minder voordelen op dan men denkt

1 minuut leestijd

Mensen die aangesloten zijn bij een collectieve zorgverzekering via de werkgever zijn vaak duurder uit dan dat ze zouden zijn met een individuele polis op maat. Dit blijkt uit een onderzoek van Pricewise dat vandaag naar buiten is gekomen.

De collectieve zorgverzekering wordt over het algemeen neergezet als het goedkopere alternatief in de verzekeringswereld, dit blijkt echter vaak niet het geval te zijn. De oorzaak hiervan is dat mensen met een collectieve zorgverzekering vaak betalen voor vergoedingen die ze niet nodig hebben. Het is dan alleen maar schijn dat je een uitgebreid pakket hebt aangezien de helft overbodige luxe is. Dit komt omdat werkgevers graag iedere werknemer een compleet pakket willen bieden. Ondanks de kortingen is de verzekerde dan toch duurder uit. Ongeveer 6,2 miljoen werknemers zijn aangesloten bij een collectieve zorgverzekering. Men blijft vaak in de collectieve zorgverzekering hangen, omdat ze het idee hebben dat ze door de kortingen hier goedkoper uit zijn. Dit is een foutieve gedachte aangezien persoonlijke polissen je alleen laten betalen voor wat je echt nodig hebt.

Minister Schippers reageert op het onderzoek met de uitspraak dat ze misschien een einde gaat maken aan de collectieve zorgverzekeringen via werkgevers. Volgens Schippers zijn de collectieve zorgverzekeringen niet transparant genoeg. Dit drukt de concurrentie aangezien de consument niet makkelijk kan vergelijken. Daarom wil de minister dat meer mensen overstappen, dan neemt de concurrentie toe. Het blijkt dat consumenten vaak het idee hebben dat ze aan de verzekeraar van de werknemer vastzitten, terwijl dit zeker niet het geval is.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven