Zakelijk

Meer interesse voor verhogen van eigen risico

Zorgverzekering nieuws

Meer interesse voor verhogen van eigen risico

1 minuut leestijd

Dit jaar hebben consumenten beduidend meer interesse om het eigen risico te verhogen dan andere jaren. Verschillende verzekeraars en vergelijkingssites merken deze ontwikkeling. De oorzaak is waarschijnlijk de relatief sterke stijging van de zorgpremie.

De zorgpremie stijgt aankomend jaar met zo’n 7 tot 8 procent naar een bedrag van rond de 110 euro in de maand. De consument lijkt dan ook naar manieren te zoeken om de maandelijkse premie te drukken en is uitgekomen bij het eigen risico. Het verplichte eigen risico bedraagt jaarlijks 385 euro per persoon. Als je dat verhoogt met het maximale bedrag van 500 euro zorgt dat voor een korting van gemiddeld zo’n 10 euro per maand. Het verhogen van het eigen risico is vooral nuttig voor mensen die niet of weinig zorgkosten maken.

Eerder dit jaar was er nog veel kritiek op het verplichte eigen risico van 385 euro. Verschillende politieke partijen gaven aan dat er mensen zijn die zorg vermijden omdat zij het eigen risico niet kunnen ophoesten. Het vrijwillig verhogen van het eigen risico is dan ook vooral interessant voor de mensen die niet al te krap bij kas zitten.

Uit onderzoek van het CPB blijkt dat voor 80% van de verzekerden die in de afgelopen 10 jaar het eigen risico maximaal verhoogde dit een gunstig effect had. Voor deze groep bleek de korting op de premie hoger dan de eventuele kosten van het eigen risico.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven