Zakelijk

Belangrijk: je aanvullende verzekeringen bijhouden

Zorgverzekering nieuws

Belangrijk: je aanvullende verzekeringen bijhouden

2 minuten leestijd

Elk jaar veranderen de voorwaarden van verzekeringen. Hoogstwaarschijnlijk stijgt de premie, maar ben je dan nog wel voor dezelfde ongevallen gedekt als het jaar daarvoor? Sommige premies stijgen terwijl de dekking daalt. Het is belangrijk om dit ook na te gaan voor de aanvullende verzekeringen.

 Aanvullende verzekeringen worden steeds duurder. Volgens de Consumentenbond verzekeren mensen zich logischerwijs steeds vaker alleen voor de dingen waarvan ze denken dat ze het nodig gaan hebben. Het gevolg hiervan is dat de kosten niet meer verspreidt worden over een grote groep mensen, maar dat het aankomt op een klein clubje. Het is daarom belangrijk om na te gaan wat je verwacht nodig te hebben en wat niet. Als je een paar jaar lang voor een aanvullende tandartsverzekering betaald, maar er vervolgens nooit gebruik van hebt gemaakt, betaal je uiteindelijk voor niks. In sommige gevallen zal het dus beter uitkomen om voor de enkele keer dat je het wel nodig hebt los te betalen.

Veel mensen verzekeren zich natuurlijk ook omdat ze niet weten wat ze te wachten staat. Als je aanvullende verzekeringen afsluit weet je altijd dat je goed zit, het geeft extra zekerheid. Aan het begin van het jaar kan je niet voorspellen of je na een paar maanden extra fysiotherapie nodig zal hebben of niet. Dat ze uiteindelijk betalen terwijl ze het niet nodig hebben, is het waard.

Nederlanders verzekeren zich over het algemeen erg uitgebreid om risico’s te ontwijken. Maar liefst 90% van de verzekerden heeft naast de basisverzekering ook nog één of meerdere aanvullende verzekeringen lopen. De vraag is of je die aanvullende verzekering ook echt nodig hebt, aangezien de basisverzekering de hoognodige zaken dekt. Het geeft natuurlijk wel een fijn gevoel om te weten dat je nooit voor torenhoge kosten komt te staan.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven