Zakelijk

Meerderheid wisselt ondanks verandering van zorgpolissen niet van verzekeraar

Zorgverzekering nieuws

Meerderheid wisselt ondanks verandering van zorgpolissen niet van verzekeraar

1 minuut leestijd

Een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking verandert jaarlijks niet van zorgverzekeraar. Ook al blijkt dat er jaarlijks altijd wel iets verandert aan de zorgpolissen. Dit blijkt uit gegevens van informatiecentrum Vektis.

Het onderzoek van Vektis geeft aan dat zo’n twee derde van de verzekerden sinds 2006 nog nooit is overgestapt van zorgverzekeraar. Ook bleek dat dit jaar slechts 6.3 procent van de verzekerden, ruim één miljoen Nederlanders, heeft gewisseld van verzekeraar. Vorig jaar waren dit er nog honderdduizend meer.

Hoogleraar Economie van de Gezondheidszorg Erik Schut van de Erasmus Universiteit laat aan NU.nl weten dat hij het zeker aanraadt om elk jaar de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. De hoogleraar geeft aan dat zeker voor mensen die het niet al te breed hebben verstandig is om goed om hun heen te kijken. Schut zegt dat de premies al gauw 100 euro per jaar per polis kunnen verschillen.

Richard van Kleef van de Erasmus Universiteit zegt tegen NU.nl dat het overstappen van consumenten ook nog een andere functie heeft. Van Kleef geeft aan dat als consumenten niet aan de verzekeraars laten weten of ze het wel of niet goed doen, de verzekeraars ook geen prikkel hebben om het beste te doen voor de klant. De gezondheidseconoom geeft als advies om gewoon over te stappen als je niet meer tevreden bent bij je huidige verzekeraar.

Vergelijk deze maand nog de zorgverzekeringen via verzekering.nl/zorgverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven