Zonnepanelen: inboedel of opstal?

Opstalverzekering nieuws

Zonnepanelen: inboedel of opstal?

1 minuut leestijd

Zonnepanelen zijn helemaal hot en happening. Steeds meer mensen worden zich bewust van de voordelen die zonnepanelen allemaal opleveren en schaffen ze dan ook massaal aan. Maar zelfs zonnepanelen kunnen schade oplopen. Blikseminslag of een heftige storm kunnen ervoor zorgen dat de panelen beschadigd raken. Nu geldt alleen voor veel mensen de vraag: vallen zonnepanelen onder de inboedel- of opstalverzekering.

Zonnepanelen zijn een kostbare investering en het is natuurlijk logisch dat je ze zo goed mogelijk wilt verzekeren. Zonnepanelen vallen onder de opstalverzekering. Ze zitten natuurlijk aan je huis vast. Meldt echter wel bij je verzekeraar dat je zonnepanelen hebt geplaatst. Dit heeft invloed op de waarde van je woning en zo voorkom je dat je onderverzekerd raakt.

Opstalverzekering

Met een standaard opstalverzekering zijn de zonnepanelen gedekt tegen schade door onder andere brand, bliksem, stom en vliegtuigschade. Bij een All Risk dekking wordt ook schade door een defect paneel verzekerd. Bij deze dekking weet je zeker dat de zonnepanelen volledig worden gedekt.

Inboedelverzekering

Als je van plan bent om zonnepanelen op een huurwoning te plaatsen, kun je ze onder je inboedelverzekering laten verzekeren. Bij huurwoningen vallen zonnepanelen niet onder de opstalverzekering, omdat de woning op naam van de verhuurder staat.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven