Zakelijk

File rijden

Autoverzekering nieuws

File rijden

2 minuten leestijd

Als de economie aantrekt komen er meer auto’s op de weg en dat betekent meer files. Uit een onderzoek van de TNO, die vandaag naar buiten is gekomen, blijkt dat het aantal files enorm is toegenomen. Dit zorgt voor een flinke economische schade.

Files zorgen voor een langere reistijd, meer brandstofverbruik en een latere aflevering van goederen. Dit brengt veel kosten met zich mee. De schade is volgens de TNO gestegen tot ruim boven de één miljard. De files worden alleen maar langer en de plekken waar ze ontstaan groeit, vooral bepaalde knelpunten zijn filegevoelig. De drukste avondspits was op 1 november met ruim 925 km file over heel het land. Om dit probleem aan te pakken is aan het kabinet voorgesteld dat er geïnvesteerd moet gaan worden in de gevoelige knelpunten. De grootste files tegengaan werkt in dit geval het effectiefst.

Tijdens het rijden in de file kunnen natuurlijk ook ongelukken ontstaan. Hiervoor is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van waar je op moet letten als je in de file terecht komt. Je moet natuurlijk afstand houden van de andere auto’s, omdat een file veel stoppen en doorgaan betreft. Probeer niet te veel van baan te wisselen, dit is een manoeuvre waarbij de kans op een ongeluk vrij aanwezig is. Volgens de Nationale Databank Werkverkeergegevens is het slim om op de linkerbaan te rijden, deze rijdt over het algemeen het snelst door en dat scheelt weer een paar minuten.

In het geval dat het toch mis gaat en er een kettingbotsing ontstaat doordat er te weinig afstand wordt gehouden of omdat bestuurders niet opletten, is het goed om te weten hoe het zit met de aansprakelijkheid. Als er sprake is van een kettingbotsing, mag de bestuurder de schade claimen bij de bestuurder die achter hem/haar reed en schade heeft veroorzaakt aan de auto. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat de voorste bestuurder kan bewijzen dat er sprake was van te weinig afstand. Als iemand schade bij jou claimt kan je beroep doen op je autoverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven