Nieuw huis gekocht? Kies hier de beste opstalverzekering

Opstalverzekering nieuws

Nieuw huis gekocht? Kies hier de beste opstalverzekering

1 minuut leestijd

Het blijft maar beter gaan met de woningmarkt. Het aantal transacties is volgens cijfers van RTL Z het afgelopen kwartaal opgelopen tot 60.000. Dit betekent automatisch dat de hoeveelheid opstalverzekeringen ook toeneemt. Bij de aankoop van een huis is het namelijk vrijwel altijd verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Bij verzekering.nl vind je gemakkelijk de beste opstalverzekering voor jouw nieuwe huis.

Sinds het begin van de financiële crisis in 2008 is de koers van de huizenmarkt niet zo hoog geweest als op dit moment. Er is nog maar een kleine weg te gaan voordat het niveau van voor de crisis is bereikt. Kort gezegd betekent dit dat er steeds meer huizen worden gekocht.

Vrijwel elke bank stelt het verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Dit heeft te maken met het feit dat er bijvoorbeeld door brand veel schade kan ontstaan aan een woning. Aangezien de woning als onderpand dient bij een hypotheek, is een opstalverzekering noodzakelijk.

Bij de opstalverzekering zijn er verschillende soorten dekkingen. Grof gezegd zijn dit de standaarddekking, uitgebreide dekking en de allrisk verzekering. De premie die je betaalt hangt logischerwijs af van de soort dekking die je kiest. Het is belangrijk dat je bij de aankoop van een woning goed stilstaat bij het kiezen van de opstalverzekering, zo kom je niet voor onaangename verrassingen mocht er schade ontstaan aan je huis.

Bij verzekering.nl/opstalverzekeringverzekering kom je erachter welke verzekeraar het best bij jou past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven