Zakelijk

Goed voorbereid op weg!

Reisverzekering nieuws

Goed voorbereid op weg!

1 minuut leestijd

Binnenkort gaan we weer massaal op wintersport en daar horen natuurlijk de nodige voorbereidingen bij. Het is belangrijk om je verzekeringen goed te regelen, maar je moet ook rekening houden met de geldende regelgeving in het land dat je bezoekt of het land waar je mogelijk doorheen rijdt. In Nederland is het hebben van winterbanden niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden voor je eigen veiligheid én die van anderen. 

 Het winterse weer is opkomst en dat betekent dat de zomerbanden weer omgewisseld mogen worden voor de winterbanden. In Nederland is er meestal geen sprake van extreem winterweer, maar winterbanden bieden je bij ijzel al meer grip, comfort en veiligheid. In andere landen kunnen winterbanden al helemaal goed van pas komen of zelfs verplicht zijn. In de volgende landen is dat het geval:

  • Duitsland
  • Finland
  • Frankrijk
  • Italië
  • Luxemburg
  • Noorwegen
  • Oostenrijk
  • Zweden
  • Zwitserland

Als je in één van de bovenstaande landen rijdt zonder winterbanden wanneer dit wel verplicht is, loop je het risico op een boete. Ook heb je de kans dat je medeaansprakelijk wordt gesteld bij schade, omdat je het risico op een aanrijding hebt vergroot door het rijden op zomerbanden. Winterbanden zijn geschikter voor winters weer dan normale(-zomer) banden, omdat het rubber van de banden zachter is waardoor er meer grip ontstaat. Ook kan het voorkomen dat er een stuk wegdek is waarbij het rijden met een sneeuwketting verplicht is, houd hier ook rekening mee als je de weg op gaat.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven