Valt een smartphone of tablet onder de inboedelverzekering?

Inboedelverzekering nieuws

Valt een smartphone of tablet onder de inboedelverzekering?

2 minuten leestijd

Het gebeurt jammer genoeg maar al te vaak, iemand vergeet dat de telefoon nog in zijn of haar broekzak zit met als gevolg dat de peperdure smartphone in de wc terecht komt. Het zal misschien niet gelijk in je gedachte opkomen als je de telefoon niet verzekerd hebt, maar misschien krijg je de schade gewoon vergoed!

Niet veel mensen sluiten een verzekering af voor hun smartphone of tablet omdat het apparaat al duur genoeg was. Voor sommigen is dat natuurlijk juist een reden om wel een verzekering af te sluiten. Mocht het vervelende geval zich nou voordoen dat je telefoon binnenshuis kapot gaat, dan worden de kosten met of zonder telefoonverzekering misschien toch gedekt.

Bij een basis inboedelverzekering ben je verzekerd als je spullen worden gestolen of buiten jouw schuld om worden beschadigd. Kies je bijvoorbeeld voor een All-in of All-risk dekking dan ben je vaak ook voor de kleine ongelukjes verzekerd. Met deze dekking ben je in principe tegen alles verzekerd. Als er dan een keer iets fout gaat, zit je goed. Het gaat er bij de keuze voor een All-in/All-risk dekking dus om hoe groot je de kans schat dat je het nodig zal hebben. Bij sommige verzekeringen ben je al vanaf € 1,- per maand All-risk verzekerd, dat kan goed uitkomen.

Het antwoord op de vraag is dus: misschien. Het ligt eraan voor welke verzekering je hebt gekozen en wat onder de voorwaarden valt. Geen één verzekeringsmaatschappij is hetzelfde dus bij het afsluiten van een verzekering moet je goed naar de verschillen kijken. Verzekering.nl helpt je verder met het vergelijken en afsluiten. Binnen 5 minuten heb je de beste inboedelverzekering naar jouw wens gevonden.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven