Zakelijk

Ik ga op wintersport en ik neem mee …

Reisverzekering nieuws

Ik ga op wintersport en ik neem mee …

2 minuten leestijd

Ga jij dit jaar op wintersport? Dan zit jij vast al te denken of je na het skiën of snowboarden een lekker koud glas Weißbier neemt, een Heisse Schoko mit Rum und Sahne of toch maar een lekkere Glühwein. Waar je misschien niet zo snel aan denkt is je reisverzekering.

Reisverzekeringen zijn de verzekeringen waarvan je soms vergeet of je het nou wel of niet hebt afgesloten. Daarbij komt ook nog is kijken of je een kortlopende of een doorlopende reisverzekering hebt. En moet ik mij voor een wintersport vakantie nog aanvullend verzekeren of niet?

Kortlopend of doorlopend?

Als je op wintersport gaat maakt het niet heel erg uit of je voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering kiest. Beide verzekeringen zijn hetzelfde alleen bij de doorlopende verzekering geldt dat je het hele jaar door bent verzekerd. Spontane wintersport tripjes kunnen dan zo geboekt worden. Ook betaal je bij een doorlopende reisverzekering maar één keer de poliskosten. Over het algemeen is een doorlopende reisverzekering dus het meest voordelig.

Wintersportdekking

Bij een wintersportvakantie is een kortlopende of doorlopende reisverzekering vaak niet genoeg. Tuurlijk, voor het annuleren van je trip is het wel genoeg, maar niet voor op de wintersport zelf. Op wintersportvakantie loop je vaak de kans op extra risico’s. Sneeuwfanaten nemen het gezegde ‘break a leg’ soms iets te letterlijk en breken bijvoorbeeld hun been of arm. Je moet dan toch van de piste worden gered en geholpen worden in het ziekenhuis. In het buitenland worden medische kosten niet altijd volledig vergoed. Een goede aanvullende verzekering hiervoor is de wintersportdekking. Bij deze verzekering worden de volgende punten vergoed:

  • De kosten van een reddingsactie;
  • Een eventuele gipsvlucht terug naar Nederland;
  • Noodzakelijke medische kosten in het buitenland;
  • Verplicht en eigen risico van jouw zorgverzekering;
  • Je ski uitrusting bij schade en/of diefstal;
  • De resterende skilessen, skihuur en skipas.
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven